Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Met Brussels Airlines naar Riga, Krakau en Warschau

Brussels Airlines breidt winteraanbod uit met Riga, Krakau en Warschau

Header-A330c

 Nieuwkomers in het herfst- en winterprogramma van Brussels Airlines, dat op 26 oktober van start gaat, zijn Riga, Krakow en Warschau. Naar talrijke andere bestaande bestemmingen worden de vluchtfrequenties verhoogd of wordt de uurregeling verbeterd.  Op Brussels Airport opent deze herfst een nieuwe Brussels Airlines lounge en dankzij de vier nieuwe reisformules krijgt wie binnen Europa reist een nog betere prijs-kwaliteitverhouding aangeboden.

Tijdens een gemiddelde week zal Brussels Airlines deze winter niet minder dan 1278 korte en middellange afstandsvluchten  en 152 intercontinentale vluchten uitvoeren.  De vluchturen zijn nog beter afgestemd op de reistrends van de Brussels Airlines klanten en de connectietijden voor wie vluchten combineert worden nog verbeterd. In vergelijking met het winterseizoen 2013-2014 zijn er tijdens het winterseizoen 2014-2015, dat 26 oktober van start gaat, talrijke nieuwigheden in het Europese en het intercontinentale vluchtaanbod. Een overzicht:

Korte en Middellange afstandsnetwerk

Dé grote nieuwkomer in het korte en middellange afstandsnetwerk is Riga. Met Riga voegt Brussels Airlines één van de meest aantrekkelijke Noord-Europese steden aan haar netwerk toe. Riga is dankzij haar indrukwekkende Art Nouveau / Jugendstil architectuur, Hanzestad verleden en bruisend cultureel leven een snel groeiende toeristische trekpleister. Als hoofdstad van Letland is Riga het economische en politieke hart van het land en één van de belangrijkste draaischijven van de Baltische regio. Letland neemt vanaf begin volgend jaar ook het Europees voorzitterschap waar en dat zal het passagiersverkeer tussen Riga en de Europese hoofdstad flink doen toenemen. Brussels Airlines zal zes keer per week in de namiddag koers zetten naar Riga International Airport.

Warschau en Krakau, twee bestemmingen die Brussels Airlines tijdens dit zomerseizoen lanceerde, worden ook in het winterschema opgenomen. De Poolse hoofdstad Warschau wordt 13 keer per week rechtstreeks aangevlogen en de toeristische trekpleister Krakau vier maal per week.

Naar enkele andere bestemmingen wordt het vluchtaanbod verbeterd. Zo worden de vluchtfrequenties naar Tel Aviv verhoogd zodat tijdens de winter tien in plaats van acht keer per week naar Israel wordt gevlogen. Ook wie naar de Spaanse hoofdstad Madrid wil reizen wordt niet vergeten want tijdens meerdere wintermaanden wordt een vierde dagelijkse vlucht aangeboden. De Marokkaanse winterzon is deze winter nog vlotter bereikbaar dankzij een tweede wekelijkse vlucht naar Marrakech tijdens verschillende wintermaanden.

Ook naar Budapest, Geneve, Vilnius  en Hannover komen er vluchtfrequenties bij. Naar Bologna wordt tijdens de winter niet alleen vijf keer per week ’s namiddags maar ook drie per week ’s ochtends gevlogen.

Tot slot werden ook de vluchturen van en naar London Heathrow geoptimaliseerd waardoor Brussels Airlines nog betere connectiemogelijkheden met andere bestemmingen kan aanbieden via Brussels Airport. Alle Brussels Airlines vluchten in Londen Heathrow vertrekken of komen aan in de nieuwe Queens Terminal.

 

Lange Afstandsnetwerk

In vergelijking met vorig winterseizoen wordt er tijdens de winter 2014-2015 naar zes Afrikaanse bestemmingen vaker gevlogen.

De Kameroenese bestemmingen Douala en Yaounde krijgen er een wekelijkse vluchtfrequentie bij en worden vanaf eind oktober respectievelijk zes en vijf keer rechtstreeks verbonden met Brussels Airport. De Angolese hoofdstad Luanda wordt drie in plaats van twee keer per week aangevlogen.

Ook in Oost-Afrika versterkt Brussels Airlines haar aanwezigheid. Zo wordt Nairobi vanaf 26 oktober vijf keer per week in het vluchtschema opgenomen (twee extra wekelijkse frequenties). De Rwandese hoofdstad Kigali en de Burundese hoofdstad Bujumbura krijgen er elk een wekelijkse vluchtfrequentie bij. Kigali wordt vanaf dan 5 keer per week bediend en Bujumbura drie keer per week.

Tijdens de drukke kerstperiode worden nog talrijke vluchtfrequenties naar andere Afrikaanse bestemmingen tijdelijk verhoogd.

Brussels Airlines vliegt de hele winter naar New York. De vluchten naar Washington worden tijdens het winterseizoen onderbroken maar keren in de lente terug met een nieuwe uurregeling.

Aan boord & op de grond

Ook talrijke nieuwigheden wachten aan boord. Wie binnen Europa vliegt kan dit winterseizoen kiezen uit 4 verschillende reisformules:   check-&go, light&relax, flex&fast  en bizz&class. Retourtickets naar talrijke bestemmingen zijn via www.brusselsairlines.com al beschikbaar vanaf 69 euro (check&go formule).  Wie intercontinentaal vliegt kan voortaan de actualiteit volgen dankzij een nieuwskanaal dat in samenwerking met Euronews wordt aangeboden.

In Brussels Airport openen deze herfst ook splinternieuwe Brussels Airlines lounge die nog meer comfort bieden.

Vloot

Brussels Airlines zet deze winter een vloot in van 8 Airbus 330 langeafstandsvliegtuigen, 22 Airbus A 320/319 toestellen en 12 AVRO RJ toestellen. Daarnaast vliegen er ook nog 4 regionale vliegtuigen van partnermaatschappijen voor Brussels Airlines.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 9 oktober 2014 door in Ter land, ter zee en in de lucht - transport, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: