dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

GROOTSE ZEILWAGEN THROPY IN HET LAND VAN DE MEREN

 Noteer het weekend van 18 en 19 oktober in je agenda. Dan wordt in Het Land van de Meren de eerste editie van de Zeilwagen Trophy georganiseerd. Het is een evenement voor de ganse familie, tegelijk ontspannend én adrenaline verhogend.

De eerste editie van de Zeilwagen Trophy wordt ongetwijfeld een boeiend spektakel en iedereen zal actief kunnen deelnemen. Zowel op zaterdag- als op zondagnamiddag is er een Blokart wedstrijd met deelname van piloten uit verschillende landen. Blokart is een compacte landzeiler, rijdend op drie wielen en aangedreven door de wind. Tijdens het event in Les Lacs de l’Eau d’Heure zijn er naast het racegedeelte ook demonstraties met verschillende types zeilwagens en voor de bezoekers gratis initiaties met een Blokart landzeiler. Op zondag wordt het circuit voor zeilwagens ‘Red Crocodile Sails’ officieel geopend. Rijden met een zeilwagen zal van dan af kunnen beoefend worden en het is zeker de moeite om hiervoor eens een weekend naar Het Land van de meren te trekken. De Belgische Zeilwagen Associatie staat in voor de organisatie, onder meer voor opleidingen, uitreiking van brevetten en wedstrijden. Overigens beantwoordt het zeilwagen rijden aan de criteria van EDEN ‘European Destinations of Exellence’, een label voor duurzame recreatie.

 

Vele activiteiten mogelijk tijdens de herfstvakantie

 

In Les Lacs de l’Eau d’Heure zijn er ontzettend veel recreatiemogelijkheden voor de ganse familie. “The Adventures of Crocodile Rouge” omvatten tal van leuke activiteiten. Zo is er het Aquacenter, een subtropisch zwembad voor jong en oud. Vanaf dit weekend kan je dus ook rijden met een zeilwagen of maak een ritje met de Crocodile Rouge, een amfibie bus waarin 40 mensen kunnen plaatsnemen en die tochtjes maakt op Lac de Plate Taille. Veel van de activiteiten zijn mogelijk tot 2 november dus perfect om er een leuke herfstvakantie van te maken. Sommige activiteiten zijn zelf het hele jaar mogelijk, zoals onder andere Laser Game, Aqua Golf en een bezoek aan de stuwdam.

 

 

 zeilwagen

 

 

Herfst en winter in Het Land van de Meren

 

Veel families trekken tijdens de winterse weekends en vakanties richting Ardennen om er lekker te ontspannen. ‘Het Land van de Meren’ ligt aan het begin van de Ardennen en heeft zoveel attracties en activiteiten in de aanbieding. Rond de meren zijn er onbeperkte ontspanningsmogelijkheden, zeker ook voor fietsers en wandelaars. Voeg daarbij ook het interessante bezoek aan de stuwdam van Les Lacs de l’Eau d’Heure. De Barrage de la Plate Taille is de grootste stuwdam van het land en de enige die je ook van binnen kunt bezoeken. Het is zeker de moeite waard om wandeling te maken in de “buik” van de dam om je dan met een lift naar de top van de toren te laten voeren. Een uitzicht op een hoogte van 107 meter, dan sta je aan de grond genageld!

 

Overigens vind je rond Les Lacs de l’Eau d’Heure goede logiesmogelijkheden want de accommodaties in Golden Lakes Village zijn het ganse jaar geopend. Er zijn verschillende restaurants voor elk wat wils. Zo is er Le Crocodile Café met zijn binnen-barbecue, l’Hostellerie Dispa met zijn gastronomische hoogstandjes en ook Le Tri Marrants, La Voile Blanche en l’Escape Grill.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 14 oktober 2014 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: