dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Wintersport & Sneeuwpret – deel 4 – winterchaletjes

 De boekingen voor het komende wintersportseizoen zijn volop aan de gang. Vakantiewoningen Belvilla noteert in België een groei van maar liefst 18 % in vergelijking met de boekingen van vorig jaar.

 

Oostenrijk aan top

Voor de komende skiwinter kiest de grote meerderheid van de Belgen voor Oostenrijk (75 %) gevolgd door Frankrijk en Duitsland. Het lijstje met de populairste skigebieden van de Belgen ziet er als volgt uit:

  1. SKI-Optimal Hochzillertal – Tirol
  2. Skiwelt WilderKaiser-Brixental – Tirol
  3. Skicircus Saalbach Hinterglemm – Salzburgerland
  4. Zillertal Arena – Tirol
  5. Zell am See – Kaprun

 

Tijdens de kerstperiode op wintersport

Bij Belvilla vind je in een handomdraai de vakantiewoning waar je naar op zoek bent. Er is een winteraanbod van circa 3.500 woningen in Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Tsjechië, Italië en Spanje. Op de website, www.belvilla.be, kun je een vakantiewoning kiezen door bijvoorbeeld te filteren op criteria zoals ‘afstand tot de skilift’. Er zijn nu nog heel wat vakantiewoningen beschikbaar, zelfs voor de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wie tijdens de kerstweek naar de sneeuw wil, heeft nog keuze uit zo’n 1.200 wintersportwoningen.

 

Wintersportwensen

De Belgen reizen elk op hun manier naar de wintersportoorden en Belvilla kan hier dankzij het brede en zeer veelzijdige aanbod makkelijk op inspelen. Belgen gaan graag met een groep op wintersport, gemiddeld met tien personen. Kinderen maken in de winter veelvuldig deel uit van het vakantiegezelschap. Er gaan gemiddeld 2 à 3 kinderen per boeking mee. Ook huisdieren zijn welkom bij Belvilla. Binnen het aanbod zijn maar liefst 1.750 wintersportwoningen waar ook een huisdier toegelaten is. Van de Belgische wintersportboekingen neemt 5% een huisdier mee. Verder blijkt dat de wintersporters in hun vakantiehuis een open haard, afwasmachine en wifi wensen. Zo’n twee op de drie wintersporthuizen bieden momenteel draadloos internet aan en dit aantal neemt sterk toe. Zij die nog meer luxe wensen, biedt Belvilla ook een ruime keuze in vakantiewoningen met wellness, goed voor maximaal genieten na een dagje op de piste.

 

 

Dichtbij

Ook voor een korte winterse break, een verlengd weekend bijvoorbeeld, kun je bij Belvilla terecht. Vanuit België reis je makkelijk naar enkele nabij gelegen skiregio’s waar Belvilla ook een mooi aanbod vakantiewoningen heeft. Een short ski in de Vogezen, bijvoorbeeld in Ventron, Gérardmer of La Bresse, is een mogelijkheid.

 

Info: www.belvilla.be/wintersport-chalet

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 21 oktober 2014 door in Travelweetjes, Wintersport en Winterpret.
%d bloggers liken dit: