dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Halloweenspecial deel 6 – Ichtegem en Lissewege

VERHALENTOCHT ‘VURIGE HEILIGEN’ IN ICHTEGEM

 

Met de campagne ‘Gefluister in het Brugse Ommeland’ maak je kennis met de verborgen verhalen van de regio. Tijdens de verhalentochten kan je samen met een gids het verhaal van naaldje tot draadje ontrafelen en word je getrakteerd op streekeigen producten. Het Brugse Ommeland presenteert de voorlaatste verhalentocht van dit najaar in  Ichtegem. Thema deze keer zijn de vurige winterheiligen, rondwarende geesten, bietenstoeten en Halloween.

 

Ichtegem en zijn Vurige Heiligen

Zaterdag 25 oktober van 13u tot 18u organiseert Ichtegem een begeleide autocartocht door Ichtegem, Zedelgem en Koekelare. De periode rond 1 november wordt tegenwoordig ingepalmd door Halloween. Ooit was dit anders. Deze periode was vroeger het rijk van de winterheiligen. De deelnemers aan deze verhalentocht trekken een namiddag in het spoor van Laurentius, Martinus en Nicolaas door het Brugse Ommeland. Kerken, ommegangen, reliekschrijnen en bijzondere verhalen maken deel uit van deze tocht. Antoon Naert, archeoloog en volkskundige, auteur van onder andere ‘Zeventien eeuwen Sint-Maarten’, loodst je naadloos door heiligenlevens en volkse feestcultuur. Uiteindelijk wordt er geëindigd in de beschermde dorpskern van Bekegem dat op die dag van ‘Lauwtje’ (Laurentius) een werkelijke winterheilige maakt en naast een volksreligieuze ommegang ook een met vuur doorspekt volksfeest organiseert. Deelnemen kost 5 euro per persoon, streekproevertje inbegrepen. Inschrijven is verplicht en kan via cultuurdienst@ichtegem.be of 059/34.11.39.

 

Lissewege en de Tempeliers

Ontdek ook het verhaal van Lissewege en zijn Tempeliers, de laatste verhalentocht in de reeks. Op 9 november ontdek je alle verborgen verhalen, poldergeheimen en legendes tijdens een twee uur durende wandeling door Lissewege. Meer informatie en alle praktische info vind je op www.brugseommeland.be/gefluister, klik op verhalentochten. De plaatsen zijn steeds beperkt, dus inschrijven is aan te raden.

Deelnameprijs: € 5 per persoon.

 

Gefluister Ichtegem

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 22 oktober 2014 door in België, Halloween, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: