dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Naar Barcelona vliegen vanuit Brugge?

Ik dacht eventjes dat ik in slaap was gevallen en in een ander tijdperk terug wakker was geworden toen ik het persbericht las waarin heuglijk werd geschreven dat Brugge een luchtverbinding kreeg met Barcelona. Na de luchtbrug die Knokke zou bouwen met London, nu ook een luchtpassage van Brugge naar Barcelona? Het bleek zowaar nog waar te zijn ook. Alleen vertrekken de vliegtuigen naar Barcelona binnenkort niet uit Brugge maar wel vanuit Oostende…als het op luchthavens aankomt mogen we de twee zowaar in één adem noemen, net zoals Charleroi ook niet te beroerd is om zich Brussel-Zuid te noemen of omgekeerd… Ik kan nieuwe luchtbruggen allerlei vanuit Brugge, Knokke of voor de gelegenheid Oostende alleen maar toejuichen. Hoe minder ik naar Brussel of Brussel-Zuid moet rijden, hoe beter. Hoe minder ons Knokke-Heistse hoekje aan zee geïsoleerd raakt van de echte wereld, hoe liever ik het heb. Hoe dichterbij de kans komt dat ik (nog eens) naar Barcelona mag, hoe gelukkiger ik word. Wist je trouwens…dat Barcelona mijn eerste buitenlandse uitstap zonder man en kinderen was. We gingen er met de verzamelde pers Cavalia kijken voor die met hun show naar Knokke-Heist kwam. Een prachtige belevenis. Zowel Cavalia als Barcelona…

Onderstaand wat meer info over de komende vliegverbinding & als je op de foto klikt, kan je kijken naar een reportage van Focus.

 media_xll_7221584

“Luchtvaartmaatschappij Jetairfly heeft vier nieuwe verbindingen aangekondigd van op de luchthavens van Antwerpen en Oostende. Vanaf 17 april volgend jaar verbindt de maatschappij drie keer per week Antwerpen met Berlijn (Schönefeld), Milaan (Malpensa) en Barcelona (El Prat), en Oostende met Barcelona (El Prat). Voor Antwerpen betekent het extra aanbod zowat een verdubbeling van het aantal passagiers en een honderdtal nieuwe directe jobs. De vluchten zijn gericht op citytrippers, zakenreizigers en buitenlandse toeristen en zullen het hele jaar door vliegen

Van en naar Barcelona wordt telkens op woensdag, vrijdag en zondag gevlogen. Antwerpen-Berlijn wordt op maandag, woensdag en zaterdag verzorgd en Antwerpen-Milaan op dinsdag, vrijdag en zondag. De vluchten landen en vertrekken in België steeds in een tijdspanne tussen ruwweg 10 en 15 uur. Er wordt gevlogen met de Embraer E-jet E190, die 112 mensen kan vervoeren en volgens Jetairfly zeer zuinig en stil is. Voor de luchthaven van Antwerpen leveren de nieuwe verbindingen naar schatting 83.000 vertrekkende en aankomende passagiers op.

 

Advertenties

Eén reactie op “Naar Barcelona vliegen vanuit Brugge?

  1. Pingback: De luchthaven van Brugge, het noorderlicht van Scandinavië en het misdadig leven in Wales… | christel 'de kriebel' bedert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 23 oktober 2014 door in België, Spanje, Ter land, ter zee en in de lucht - transport, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: