dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Halloweenspecial 8ste en laatste deel – Knokke-Heist en Blankenberge

Last minute tip voor de griezelfans…

halloween

 

 

Ter info voor de buiten Knokke-Heistenaars…Heulebrug is dus een wijk in ons Knokke-Heist.

Voor hét programma der Halloweenprogramma’s moet je dit weekend echter in Blankenberge zijn. Hier nog een paar korte highlichtjes:

Halloween in Blankenberge

Dit jaar griezelt Blankenberge nog tot en met zondag 2 november.  Nog de hele herfstvakantie lang geniet je van de griezelsfeer en halloweenanimatie.

 

Een aantal fijne doe tips voor jong en oud!

 

  • Een klassieker voor de kindjes is de pompoencarving met volkse griezelspelen in het Leopoldpark (woensdag 29/10 om 14 uur).  En natuurlijk is er de ondertussen klassieke Clown Rocky halloweenshow die dit jaar plaatsvindt in CC Casino (donderdag 30/10 om 14.30 uur).

 

  • De kinderhalloweenstoet (vrijdag 31/10) is ook een klassieker.  De kleintjes kunnen zich vanaf 14 uur laten grimeren (€ 1) en zich daarna uitleven in de kinderdisco.  Om 16.30 uur gaat de stoet voor de verklede en gegrimeerde kinderen uit. Om 17.30 uur eindigt de stoet met de heksenverbranding op het strand.

 

  • Een topper blijft het halloweenspektakel De Pier in vuur en vlam (vrijdag 31/10 om 19.30 uur).  Dit vuurwerkevenement brengt telkens een massa volk naar de pier. Vanaf 19 uur zorgt percussieband Famba er aan het cavastandje voor de nodige ambiance.  Na het spektakel kun je verder griezelen op de halloweenparty in Kusttheater ’t Colisée (21 uur).

 

  • De verlichte halloweenparade (zaterdag 1/11 om 18.30 uur) is ondertussen aan de vierde editie toe en wordt elk jaar griezeliger.  Deze verklede halloweenstoet voor jongeren en volwassenen sluit af met de heksendans en – worp op de Grote Markt. In de namiddag is er op het Manitobaplein een eerste griezelmarkt (13 tot 18 uur).

 

 

Info & programma

Het volledige programma vind je onder andere in de dienst Toerisme, de cultuurdienst en de jeugddienst of kijk op www.blankenberge.be en www.uitinblankenberge.be

 

Dienst Toerisme – 050 41 22 27

 

En er sijpelde ook Halloweennieuws bij ons binnen vanuit Oostende:

Provinciedomein Raversyde in Oostende

Halloween in Raversyde (ANNO 1465) – 31 oktober & 1 november 2014

Vrijdag 31 oktober van 18u30 – 21u

In ANNO 1465 zijn de vissershuisjes ‘s avonds bewoond. Kom en proef de geheimzinnige Halloweensfeer die over het vissersdorp Walraversijde hangt. Laat je op vrijdag31 oktober van 18u30 tot 21u, meeslepen in het middeleeuws dorpsspel ‘Vloek over het vissersdorp’. Een zoektocht voor kinderen waarbij kennis wordt gemaakt met enkele geheimzinnige bewoners van het dorp. Een mysterie moet worden opgelost. Wie de oplossing vindt wordt beloond.

Zaterdag 1 november  van 10u30 – 18u

Ook op 1 november zijn de vissershuisjes bewoond. Centraal staan verschillende activiteiten voor kinderen: naast het volgen van enkele demonstraties kunnen kinderen die dag ook actief deelnemen aan verschillende workshops: In de middeleeuwse bakkerij leer je Halloween-koekjes bakken, er worden Halloweenmaskers gemaakt, er wordt getoond hoe een lantaarn uit een raap wordt gesneden…

Waar: Provinciedomein Raveryse – ANNO 1465, Nieuwpoortsesteenweg 636, 8400 Oostende Org.: Provincie West-Vlaanderen (provinciedomein Raversyde) i.s.m. vzw Tartes et Bastons Info: Provinciedomein Raversyde, Nieuwpoortsesteenweg 636, 8400 Oostende, T 059 70 22 85 – E info@raversyde.be – W www.raversyde.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 30 oktober 2014 door in België, De Kust, Halloween, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: