dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

NEW YEAR’S FESTIVAL EN TREMPLEBAR TRADFEST 2015 IN DUBLIN

NEW YEAR’S FESTIVAL EN TREMPLEBAR TRADFEST 2015 IN DUBLIN

 

 

Van 28 januari tot 1 februari 2015 wordt in de Ierse hoofdstad het Templebar Tradfest georganiseerd, een niet te missen festival voor de liefhebbers van traditionele muziek. Het festival is klein begonnen met 500 bezoekers en uitgegroeid tot een vaste waarde met 8000 verkochte tickets in 2014. Tradfest is nu het grootste festival voor traditionele muziek in Ierland.

 

Tradfest 2015 wordt op verschillende plaatsen in Dublin georganiseerd, op sfeervolle en historische locaties. De levendige Templebar buurt is het decor van diverse concerten, in verschillende pubs. Ook Dublin City Hall, St-Patricks Cathedral en St. Werburgh’s Church zijn mooie en sfeervolle plaatsen om optimaal te genieten van de Ierse traditionele volksmuziek.

 

Op het programma van Tradfest 2015 staan bekende formaties zoals Dublin Legends, Sweeney’s Men en de Undertones. Andere vertrouwde groepen zijn Matt Molloy, John Carty, Arty McGlynn en nieuwe namen zoals Mick Flannery. Ze spelen betalende en vrije concerten.

Tickets zijn te koop via www.templebartrad.tickets.ie. De gratis concerten zijn gegroepeerd onder de naam Front Row Sessions en vinden plaats in de pubs van Templebar. Op de affiche staan onder meer The Dublin Legends, The Kilkennys, Mundy en Eleanor McEvoy. Tickets kunnen vooraf gereserveerd worden (https://frontrowsessions.tickets.ie).

Tradfest 2015: www.templebartrad.com

 

New Year’s Festival Dublin

Het festival – van 30 december tot 1 januari – wordt groots opgezet met tal van vrije optredens verspreid over de stad. Het wordt een onvergetelijk eindejaar met nachtelijke parades, concerten, vuurwerk, Ierse cultuur, 3D animaties en een Food Village.

 

Een van de hoogtepunten van het festival is de New Year’s Eve Procession of Light. De optocht met toortsen trekt langs de historische sites van Dublin. Er is uiteraard ook een swingend eindejaar party en een countdown concert in aanloop naar middernacht van 31 december.

 

New Year’s Festival: http://www.ireland.com/nl-be/campaign/nl-be/nyf

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 3 november 2014 door in Ierland, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: