Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Costa Cruises klaar voor de doop van nieuw vlaggenschip op 7 november – de eerste beelden

Het wordt een groot feest op 7 november, uiteraard in Genua want daar liggen de roots van Costa. Het nieuwe schip, dat ook wel eens Koningin van de Middellandse Zee wordt genoemd, wordt gekenmerkt door veel ruimte en openheid naar de zee. Het is vooral met deze aspecten dat de ontwerpers rekening hebben gehouden.

 

Kunstzinnig

De Costa Diadema is een paradijs voor liefhebbers van Italiaanse kunst en design. De talloze kunstwerken (7.671 waarvan 190 originelen) zijn speciaal voor de Costa Diadema ontworpen door 41 kunstenaars. In hun creaties, schilderijen, sculpturen, foto’s, architecturale en vormelijke ontwerpen hebben zij vooral gefocust op het thema ‘koninklijk’.

 

Wandelpromenade

De Costa Diadema heeft een wandelpromenade met een lengte van 500 meter en een breedte van 5 meter. Die loopt om het schip heen, van de achtersteven tot de boeg en de passagiers zullen er de Middelllandse Zee op een unieke manier kunnen ervaren. Bij de bouw ervan hadden de ontwerpers duidelijk andere beroemde promenades voor ogen zoals de Passeggiata dell’Imperatrice in Sanremo. Langs de promenade is het heerlijk relaxen, in cabana’s, hangend boven zee, beschermd tegen de wind. Dat wordt dus dé plek om te genieten, bij een drankje of tijdens een romantisch diner bij zonsondergang.

 

Eten & drinken

Het gastronomische aanbod van Costa is alom bekend maar op Costa Diadema wordt die kwaliteit nog eens vebeterd met diverse restaurants en bars, met de Birreria Dresden Green bierstube, het ijssalon Amarillo, het Japanse Teppanyaki, de Napolitaanse Pizzaria la Piazza en de Vinotheek la Duca di Toscana.

 

Nightlife

Het Esmerald theater, op drie verdiepingen, wordt het podium van exclusieve internationale dans- en theaterproducties. Een nieuw concept van Costa is de Country Rock Club waar men in een echte Amerikaanse sfeer luistert naar country-klassiekers. In de discotheek Pietra di Luna duurt het feest tot in de vroege uurtjes dankzij de acts van top dj’s.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gaming

Aan boord zijn allerlei leuke speeltjes voor jong en oud. In de video arcade vindt men de nieuwste generatie games en ook de succesvolle klassiekers Grand Prix simulator en de 4d cinema. Nieuw is de Star Laser, met diverse laser games zoals Laser Maze, waarbij ‘net als in de film’ door de lasers heen gelaveerd moet worden zonder ze te raken.

 

Wellness

De Costa Diadema heeft, met een oppervlakte van maar liefst 7.800 m2, de grootste Samsara Spa van de vloot. Vier verdiepingen sport en wellness: een fitnessruimte, fitnesslessen, wellnessruimtes, een thermale zone met balneotherapie, sauna, hamam, UVA solarium, 8 hydromassagebaden, 3 zwembaden waarvan een met glazen schuifdak, een sportterrein en een joggingparcours in open lucht. Op de Costa Diadema zijn er 130 Samsara hutten en 11 Samsara suites, alle met balkon en jacuzzi.

 

Costa Cruises investeert ongeveer 550 miljoen euro in het nieuwe vlaggenschip dat gebouwd werd door Fincantieri. Het project geeft werk aan 1000 werknemers op de scheepswerf en nog eens 2500 werknemers uit andere bedrijven die vooral betrokken zijn bij de inrichting van het schip.

 

Info: www.costacruises.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 6 november 2014 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: