dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Brussels Airlines stelt nieuwe Belgian Star Chef Eric Pankert voor

 BA chef

 Vanaf 1 december is het weer de beurt aan een nieuwe Belgische topchef om zijn Businessclass menu’s te serveren op Brussels Airlines’ langeafstandsvluchten. Deze keer is het chef Eric Pankert van restaurant Zur Post die vijf menu’s heeft bedacht op basis van lokale ingrediënten uit de Duitstalige gemeenschap in Oost-België.

Na succesvolle samenwerkingen met Geert Van Hecke (De Karmeliet – West-Vlaanderen), Julien Lahire (Le Moulin Hideux – Luxemburg) en Thomas Locus (Bistro Margaux – Vlaams-Brabant), gaat Brussels Airlines deze keer in zee met Eric Pankert. Tijdens de volgende vijf maanden zal hij zijn menu’s serveren aan de Business Class passagiers op vluchten naar de USA en Afrika.

Eric Pankert staat sinds 2003 aan het hoofd van het sterrenrestaurant Zur Post in Sankt-Vith. Hij kookte aan de zijde van bekende chefs als Joël Robuchon, Frankrijk’s “Chef van de Eeuw”, en in verschillende steden, waaronder Luik, Düsseldorf, Gent, Parijs en New York. In Gent werd hij ingelijfd in de kunst van de patisserie en uit New York bracht hij de invloeden van verschillende internationale keukens. Eric Pankert streeft altijd naar perfectie en in plaats van de laatste trends te volgen biedt hij zijn gasten een moderne interpretatie van de Franse keuken. Zijn restaurant krijgt een 17/20 in Gault Millau en 4 koksmutsen in de Deltagids.

De menu’s die hij heeft samengesteld voor Brussels Airlines bestaan uit typische Belgisch-Franse gerechten met een moderne toets. Het eerste menu, dat in de maand december wordt geserveerd, start met een millefeuille van gedroogd rundvlees, gevolgd door ganzenlever in Gandaham gewikkeld. Voor het hoofdgerecht kunnen klanten kiezen tussen een hertenstoofpotje met een Bellevaux-biersaus, vergezeld van parmentier van kool en een zeebrasemfilet gecompleteerd met pittige worteljus en auberginekaviaar. Als dessert stelt de patissier van Zur Post, Edmont Peillot, een Bourdaloue-taart met appel en peer. De chef heeft ook een bier geselecteerd om bij zijn gerechten te serveren: Bellevaux Black.

 

Mjammie….

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 19 november 2014 door in Ter land, ter zee en in de lucht - transport, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: