dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Holland America Line met acht schepen in Europa in 2015

Holland America Line met acht schepen in Europa in 2015

3 nieuwe routes, 4 ‘maiden calls’ en 21 overnachtingen

 

Komend jaar varen acht Holland America Line schepen in Europa, met cruises variërend van 7 tot 50 dagen. In totaal zijn er 62 unieke routes inclusief 3 nieuwe routes, 4 ‘maiden calls’ en 21 overnachtingen in populaire Europese steden.

Zowel het ms Eurodam en het ms Nieuw Amsterdam, de twee ‘Signature Class’ schepen van Holland America Line, als het ms Maasdamms Prinsendamms Rotterdam, ms Ryndam en ms Veendam zullen wederom hun opwachting maken in Europa. Nieuw komend jaar is het ms Zuiderdam (1.916 gasten) die in het Middellandse Zee gebied gaat varen.

“Met acht schepen in Europa in 2015 bevaren we elke hoek van dit diverse continent – van de top van Noorwegen tot de stranden van Turkije en alles daartussen,” aldus Richard Meadows, Executive Vice President, Marketing & Sales bij Holland America Line. “Het mooie van Europa is dat er werkelijk voor ieder wat wils is, dat maakt cruisen in Europa ideaal voor zowel een familiecruise, romantisch uitje als een vakantie met vrienden.”

Ook in 2015 focussen de cruises van Holland America Line op de diversiteit van de bestemmingen, tijdloze uitstraling en hoogwaardige ervaringen. De acht schepen varen routes door de gehele regio, waaronder Noord-Europa, de Noorse Fjorden, IJsland en de Oostzee; de Britse Eilanden; Canarische Eilanden; Italiaanse en Franse Riviera; Iberisch schiereiland; Zwarte Zee en het oostelijk- en westelijk gedeelte van de Middellandse Zee. Er zijn vier havens toegevoegd waar Holland Ameria Line nooit eerder aanmeerden. Deze zogeheten ‘maiden calls’ zijn in Alta (Noorwegen), Paamiut (Groenland), Igoumenitsa (Griekenland) en Canakkale (Turkije). Diverse rondreizen worden aangeboden vanuit acht verschillende havens: Rotterdam, Ijmuiden, Barcelona, Civitavecchia, Venetië, Piraeus, Kopenhagen en Harwich.

Vele cruises kunnen worden verlengd tot ‘Collectors Voyages’ van 14 tot 33 dagen. Deze langere routes combineren back-to-back routes waardoor gasten meer havens aandoen en meer tijd aan land hebben om de bestemming optimaal te ontdekken.

De Europese routes maken het voor gasten mogelijk om de poolcirkel over te steken en de middernachtzon te zien. Gasten kunnen een duik nemen in de beroemde ‘Blue Lagoon’ tijdens een bezoek aan Reykjvik, een excursie maken naar de rotstekeningen in Alta, op zeehondenjacht bij Paamiut of genieten van lokale wijn en kaas met uitzicht op de citadel van Calvi op Corsica. Het ms Rotterdam vertrekt 12 september voor de ‘Noorse Verkenningsreis’ waarbij gasten de beste kans hebben om het Noorderlicht te aanschouwen.

Op elke Europa cruise brengt het ‘On Location’ programma van Holland America Line lokale tradities, culinaire smaken en culturele ervaringen aan boord. Gasten kunnen genieten van een Turkse Taraf met live buikdanseressen, het Nordic Jazz en Food Festival, een Duits Bierfest met live volksmuziek en er zijn regionale bier- en wijnproeverijen aan boord.

Watch-video-ms-Nieuw-Amsterdam

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 19 november 2014 door in Cruises, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: