Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Innovatief interieur nieuw schip ms Koningsdam – Holland America Line

ms Koningsdam

Eerste onthulling nieuw interieur nu beschikbaar op Holland America Line website.

DUBBELKLIK OP DE FOTO VAN HET SCHIP VOOR SPECTACULAIRE BEELDEN

**************************************

Met de verwelkoming van het nieuwe ms Koningsdam, dat vanaf februari 2016 aan de vloot van Holland America Line wordt toegevoegd, introduceert de rederij een nieuw en innovatief design. Als eerste schip in de nieuwe ‘Pinnacle klasse’ combineert het 2.650 bedden tellende passagiersschip een fris en eigentijds interieur dat perfect aansluit bij de gerenommeerde klassieke elegantie van de rederij.

Toekomstige gasten, reisagenten en fans van schepen kunnen nu een eerste blik werpen op een gedeelte van het nieuwe interieur op de website van Holland America Line, www.hollandamerica.com. De ontwikkeling van het schip zal de komende maanden verder worden onthuld door middel van sprekend beeldmateriaal, video’s, scheepsfeiten en meer details over het interieur, ontworpen door Adam D. Tihany en Bjørn Storbraaten.

“Zodra gasten aan boord van het ms Koningsdam komen, is de herkenbaarheid van het Holland America Line schip direct zichtbaar maar zullen ze ook verrast worden door diverse vooruitstrevende interieurelementen,” aldus Stein Kruse, CEO van de Holland America Group. “Met het onthullen van de eerste beelden en de video van het ms Koningsdam lichten we een tipje van de sluier op van het innovatieve interieur. De komende maanden zullen we diverse innovatieve elementen onthullen, die samen met onze klassieke kenmerken een geheel nieuwe cruise-ervaring creëren.”

Architectuur van de muziek

Adam D. Tihany, beschouwd als één van ’s werelds vooraanstaande hospitality ontwerpers, staat aan het roer van de interieurconceptualisering. Tihany is meester in het creëren van luxe en creatieve interieurs. Hij houdt bij het ontwerp van de openbare ruimtes aan boord van het ms Koningsdam rekening met de traditionele en kenmerkende elegantie waar Holland America Line bekend om staat, waarbij er wordt gezocht naar een meer moderne balans tussen het verleden, het heden en de toekomst. Tihany’s metaforische benadering van het nieuwe interieur van het ms Koningsdam is, met vloeiende rondingen en sierlijke lijnen, geïnspireerd door de ‘architectuur van de muziek’.

“Het idee was om een verhaal te vertellen waarbij gasten zich gedurende hun hele reis verbonden voelen,” aldus Tihany. “Ik werd geïnspireerd door de gedachte aan wat je zou kunnen zien aan de binnenkant van een muziekinstrument, hoe de architectuur van de oppervlakte en de geometrie eruit zouden zien.”

De sleutel van zijn concept is het gebruik van visuele interactie, waarbij gasten actief worden betrokken bij de architectuur.

“Het ontwerp is geen letterlijke vertaling van de muziek, maar een conceptuele benadering waarbij we proberen om het gevoel en de schoonheid van een instrument met haar sierlijke lijnen, dramatische texturen en lichteffecten op te roepen,” vertelt Tihany. “Mijn inspiraties kwamen niet alleen voort uit muziek, maar ook van de majestueuze ruimtes en het overdreven gevoel van hoogte, waardoor gasten de grootsheid van elke kamer voelen.”

Het Atrium

In het hart van het schip, het centrale atrium, creëert Tihany een visueel spektakel. De ruimte wordt, verdeeld over drie dekken, opgelicht door een roestvrijstalen sculptuur dat de synthese van een strijkkwartet vertegenwoordigt. Net als bij muziek, verandert de ervaring naarmate gasten zich langs de sculptuur bewegen, waardoor geen twee perspectieven hetzelfde zijn. Aan het plafond van het atrium wordt een groot projectiedoek gemonteerd dat fungeert als ‘dakraam’ naar buiten. Overdag zullen er witte wolken in een azuurblauwe lucht te zien zijn, terwijl gasten ’s avonds de sterrenhemel zien verschijnen.

Main Dining Room

Het grote restaurant, de ‘Main Dining Room’, aan boord van het ms Koningsdam beslaat twee verdiepingen en wordt omringd door uitzicht op zee. Sterke, gebogen architectonische pilaren accentueren het hoge plafond. Meubels en moderne verlichting worden speciaal voor het schip op maat gemaakt. Het middelpunt van het restaurant is een gebogen koperen omhulsel rond een indrukwekkende, twee verdiepingen tellende, wijntoren.

Queen’s Lounge

De iconische ‘Queen’s Lounge’ is volledig opnieuw ontworpen tot elegant theater en evenementencentrum dat twee verdiepingen beslaat. Ook bij het nieuwe theater heeft Tihany zijn inspiratie gehaald uit muziek. Met ‘state-of-the-art’ technologie wordt de ‘Queen’s Lounge’ het decor voor muzikanten van wereldformaat en de grootste dansvloer op het schip.

Bjørn Storbraaten

Architect en ontwerper Bjørn Storbraaten vergezelt Tihany met het tot leven brengen van het nieuwe schip. Storbraaten brengt, met zijn eerdere werk op het ms Eurodam en het ms Nieuw Amsterdam, de continuïteit van het karakteristieke merk naar het ms Koningsdam.

“Het is fascinerend om te werken aan het ms Koningsdam, waar we interieurelementen introduceren die nooit eerder bij Holland America Line te zien zijn geweest,” aldus Storbraaten. “We kregen de opdracht om de ‘look en feel’ van het schip verder te ontwikkelen, maar tegelijkertijd wel trouw te blijven aan het sterke Holland America Line merk. Dat maakt het een uitdagend project.”

Zwembad Storbraaten’s invloed is duidelijk aanwezig in het ontwerp van het centrale zwembad. ‘De Magrodome’, die meestal over één verdieping is verdeeld, wordt uitgebreid naar twee verdiepingen. De beneden verdieping zal meer traditionele zwembadelementen bevatten, terwijl voor de boven verdieping een nieuw concept voor de rederij wordt gecreëerd. Daarnaast ontwerpt Storbraaten een exotische uitstraling voor het ‘Tamarind’, het Pan-Aziatisch restaurant, welke de fundamentele elementen van de natuur benadrukt: water, hout, vuur en aarde.

Nieuwe onthullingen

In de komende maanden zullen nog meer innovatieve functies en gedetailleerde beschrijvingen van het ms Koningsdam worden onthuld op de website van de rederij. Ook de eerste routes worden in de komende weken bekend gemaakt. Vanaf 1 december kunnen de eerste afvaarten met het ms Koningsdam worden geboekt.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 19 november 2014 door in Cruises, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: