dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Winterpret en Sneeuwplezier – Valmorel

  • Valmorel: een domein vol rijkdommen om met volle teugen te genieten

Centraal in het Massif de la Tarentaise ligt Valmorel, een vakantieoord dat mikt op liefhebbers van het gebergte en meer bepaald van een intacte natuur: schoonheid en pracht voor wie er oog voor heeft. Chalets in steen en hout; daken van grote, platte stenen; gevels in trompe-l’œil, … De architectuur gaat harmonieus op in het woeste panorama. Het domein van Valmorel biedt een beschermd decor met vele mogelijkheden: ideaal om de drukte even achter je te laten en te genieten van heel andere ervaringen en sensaties… Kijk en geniet!

 

Een domein aan de poorten van de Tarentaise

Valmorel is het skistation dat het dichtst bij Lyon, Parijs, Brussel en Londen ligt. Hier wachten 165 km pistes voor elk niveau. Het skidomein strekt zich uit tussen 1.215 m en 2.550 m hoogte en is uitgerust met een 50-tal skiliften en meer dan 300 sneeuwkanonnen. De onderling verbonden skistations van Valmorel, Doucy en Celliers bieden bovendien een speelterrein van 20.000 hectare, geschikt voor freeride en voor tourskiën of langlauf.

Valmorel ligt vlak bij de Col de la Madeleine, in de schaduw van de enorme barrière die het massief van de Lauzière in feite is. Dankzij die bijzondere ligging mag je hier sneeuw van hogere kwaliteit verwachten dan in andere stations op dezelfde hoogte.

Drie andere stevige troeven waarmee Valmorel andere stations overklast:

  • Een skistation voor voetgangers, “met de ski’s aan de voeten”: geen auto nodig, alles gebeurt hier te voet, met de pendel (géén Co2-uitstoot) of met de Télébourg (kleine kabelbaan tussen de gehuchten)
  • Een esthetisch bijzonder geslaagd skistation waar architectuur perfect past in de natuur en waar geen enkel gebouw hoger is dan vier verdiepingen
  • Een hartelijk, gul en gezellig skistation op mensenmaat 

 

Glijden in al zijn vormen

Alles staat hier in het teken van de skiër, ongeacht zijn niveau: 120 monitoren van de Ecole de Ski Français, 6 ski-initiatieterreinen waarvan 2 specifiek voor kinderen. Sommige pistes, zoals die van Doucy (5 à 7% hellingsgraad), zijn speciaal aangelegd om de eerste ski-ervaringen op te doen.

Je vindt hier ook 3 Snow Parks en een “100% familie-snowzone” met een ontmoetings- en funruimte voor iedereen.

Het station pakt ook uit met originele glij-avonturen zoals snowcross, boardercross, snake-gliss, airboard, snowkart, initiatie in het besturen van een slee met sledehonden, mountainbike op sneeuw, biathlon, rijden met een rupsvoertuig, zelfs zélf een iglo bouwen! En DSV, het bedrijf dat hier alle skibedrijvigheid coördineert, organiseert bezoeken aan zijn infrastructuur: interessant om eens kennis te maken met de aparte beroepen in het gebergte: sneeuw fabriceren, noodhulp bij lawines, pisteverzorger, …

Een oase van rust en kalmte voor de allerjongsten

Valmorel is een authentiek dorpje, omringd door natuur en landschappen. Gericht op voetgangers, waar je een hele vakantie alleen maar wandelt, skiet of de slee gebruikt.  

Valmorel is trots op zijn “Famille +“-label en organiseert vele evenementen voor kinderen én hun ouders. Alle infrastructuur in het dorp geeft voorrang aan veiligheid en comfort voor gezinnen. Zo zijn er de “Piou-Piou”-clubs, een service die wordt aangeboden door alle residenties in Valmorel. Kinderen van 18 maanden tot 6 jaar worden opgevangen in sneeuwtuinen die beschikken over rust- en spelruimtes en over zonneterrassen. Valmorel is ook een vaste afspraak voor de welbekende wintertournees van Kids à la neige, Pitch, Lego, Nickelodeon...

Luxe en moderniteit

Valmorel biedt een ruime waaier van volledig ingerichte woningen. Op 20 december opent bovendien CGH/MGM-residentie La Grange aux Fées**** met een directe toegang tot de pistes. De residentie respecteert de klassieke architectuur van het stadje Valmorel, en komt tegelijk, in haar fluwelen en comfortabele sfeer, tegemoet aan de wensen van veeleisende klanten: ze beschikt over een wellnessruimte Ô des Cîmes en staat borg voor een restaurant van hoge kwaliteit.Een andere verblijfsaccommodatie die hoog aangeschreven staat, is Hôtel de Bourg. Vakantiegangers kunnen hier een duplex huren. De kamers werden in 2013 volledig gerenoveerd en bieden een uitzicht op het massief van de Lauzière. De inrichting van de kamers is geïnspireerd op de klassieke berghut en bijbehorende sfeer van de Savoie.

 

Drie hoogtepunten in de winter

Feeërieke kerstdagen (20 tot 27 december): In Valmorel en omgeving speelt Kerstmis zich af in de schitterende sfeer van vroeger. Kinderen zijn er dol op! De dorpjes lijken wel speciaal gebouwd om dit feest te vieren: overal branden minstens 1000 lichtjes, en in de straten heerst een vrolijke chaos, wachtend op de Kerstman en zijn plaagstokken. Het programma: kerstverhalen, spektakel, vuurwerk, fakkeltocht, lampionnetjes voor de vensters, …

 

Toernooi van de 6 stations (19 februari 2015): Valmorel neemt voor de 3e keer deel aan dit gezellige en sportieve evenement waarin 6 skistations het tegen elkaar opnemen: elk deelnemend skistation vaardigt een team af met sportlui uit de eigen streek, aangevuld met gewezen professionele rugbyspelers en oud-skikampioenen. Op het programma: een “snow rugby”-toernooi met teams van 7, skiwedstrijden en natuurlijk allerlei animatie waarin de vakantiegangers zich kunnen uitleven!

10e editie van het Festival METS D’LA WAX (3-5 april, Paasweekend): een evenement dat amateur-filmregisseurs de kans geeft om hun film te vertonen op groot scherm, voor een publiek van vakantiegangers én professionals. Het is dus een amateurfilmwedstrijd met als thema de bergsporten. Tegelijk is het echter ook en vooral een feestweekend, want overdag vinden demonstraties en initiaties plaats in allerlei glij-activiteiten. Elke avond eindigt met een concert. En … alles is volledig gratis!

Valmorel met de vingertoppen

In Valmorel blijf je zelfs met je smartphone in contact. Twee applicaties geven toegang in real time tot de praktische informatie van het skistation. Met de eerste (alleen voor smartphone) kun je de interactieve pisteplannen, de telefoongids van het station en de uurregeling van de activiteiten van deze week opvragen.

De tweede applicatie is geschikt voor elk toestel met wifi-connectie: een praktische gids met info zoals openingsuren voor restaurants, film enz.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 19 november 2014 door in Frankrijk, Travelweetjes, Wintersport en Winterpret.
%d bloggers liken dit: