Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Concerten, wandelen en App’sn dichtbij in Damme

 

  • i Rondom Damme

 

De applicatie Rondom Damme is een feit. De Damse app gidst de fietsende bezoeker door het polderlandschap rond Damme.

Twee jaar geleden kon VVV-Damme vzw / Toerisme Damme met trots de lancering van “iDamme” melden. Met deze gratis applicatie wandelt de bezoeker door het polderstadje. Het biedt informatie over 18 spots in het historisch centrum van Damme.

Vandaag is er een tweede app gratis online beschikbaar. Onder de titel “i Rondom Damme” heeft Toerisme Damme in samenwerking met i-Bruges een versie voor fietsers uitgetekend, waarbij alle deelgemeenten worden aangedaan. Via de app kan de bezoeker historische informatie vinden over 22 punten rondom Damme.

iDamme en i Rondom Damme zijn voorlopig enkel beschikbaar voor iPads. Ze zijn te vinden in de iStore. In de toekomst zal de app ook beschikbaar zijn voor het Android-besturingssysteem en er wordt gedacht aan een versie in het Frans, Duits en Engels.

Intussen zijn de resultaten voor iDamme bijzonder positief met 565 unieke downloads van de 744 downloads voor het eerste jaar. Het zijn begrijpelijkerwijze in hoofdzaak Belgen en Nederlanders die de Damse app gebruiken, gezien deze versie voorlopig enkel in het Nederlands beschikbaar is. We vermelden graag dat er ook downloads zijn uit alle continenten.

 

  • 10de concertseizoen Musica Flandrica Damme

 

Op 14 december a.s. vindt te 11 uur het laatste boekenmarktconcert van Musica Flandrica Damme van 2014 plaats in de Zaal Vierschaere van het stadhuis van Damme. Karen Ketels, blokfluit en Jan Devlieger, klavecimbel spelen “The Devision Flute”, een intiem programma waarin de Engelse blokfluit- & klavecimbelliteratuur van de 17de en de 18de eeuw wordt gevierd met werk van A. Corelli, Finger, Th. Morley, G.F. Händel en Parcham. Tickets kosten € 12,00 en kunnen besteld worden bij Toerisme Damme, toerisme@damme.be of telefonisch 050 288 610.

De boekenmarktconcertlunch vindt plaats bij Johan Verstraeten van Restaurant Noorderlicht te Hoeke. Deelname aan de lunch kost € 45,00 per persoon en dit vooraf gereserveerd te worden bij Toerisme Damme. Deelname aan de boekenmarktconcertlunch is slechts mogelijk indien men ook het boekenmarktconcert bijwoont.

 

  • Winterwandelingen Natuurpunt Damme

 

Natuurpunt organiseert geen Vogelfestivals meer, maar het stadsbestuur richt met Natuurpunt Damme op zondagen in december en januari Winterwandelingen in. Onder leiding van natuurgidsen gaat het naar het Natuurreservaat De Stadswallen, eventueel via de heropgebouwde wallen op de site van de Schaapskooi. De gidsen vertellen honderduit over de Russische Kolganzen en de Kleine Rietgans die hier jaarlijks neerstrijken uit het Hoge Noorden op de drassige weilanden achter de Schellemolen. In de kijkhut, die gelegen is achter het moerasbos, kan men deze wintergasten van nabij observeren. Een “Winterwandeling” in de sneeuw is uiteraard het toppunt van natuurbeleving en romantiek op een boogscheut van het marktplein van Damme. De natuurwandelingen starten telkens te 14.30 uur in het Bezoekerscentrum “Damme en de Zwinstreek” in Huyse de Grote Sterre op het marktplein. De toeristische dienst is in de winterweekends geopend op zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur. De Winterwandelingen starten telkens te 14.30 uur en duren tot omstreeks 16.30 uur.

Men kan vooraf inschrijven op Toerisme Damme via een e-mail aan toerisme@damme.be of telefonisch op het nummer 050 288 610 of de zondag ter plaatse. De deelname aan een Winterwandeling bedraagt slechts € 7,00 per persoon vanaf 12 jaar, waarvoor u een deskundige rondleiding krijgt door een natuurgids, een borreltje in de uitkijkhut en een streekbiertje na afloop van de wandeling. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis mee op stap.

 

  • Kerstconcert Kiwanis Damme Uilenspiegel    

 

Kaarten kunnen online besteld worden via de website van www.kiwanis-damme.be of telefonisch bij Wilfried Vanacker, Damweg 6, 8340 Moerkerke-Damme, tel. 050 500 172.

Kaarten voor dit kerstconcert kosten € 30,00 per persoon. Men kan ook het kerstconcert meemaken, gevolgd door een verzorgde receptie in het stadhuis van Damme à € 45,00 per persoon.

Dit jaar is Motown Supremacy te gast. 3 dames brengen soulmusic ondersteund door een kleine liveband en brengen ons in de sfeer van The Supremes, Martha Reeves en de Vandellas., Gladys Knight, Stevie Wonder en Marvin Gaye.

Kiwanis Uilenspiegel Damme organiseert op zondag 21 december te 20 uur in de stemmige Onze-Lieve-Vrouwkerk van Damme een kerstconcert.

  • Wandeltocht Levenslijn Rodahelis Team Damme

 

Traditioneel organiseert Wandelclub Levenslijn Team Damme op de tweede kerst de wandeltocht “Kerstsfeer in Damme”. Er zijn diverse afstanden; 5, 8, 11, 17, 21 km. Men kan inschrijven in de Turnzaal van de oude school in de Burgstraat te Damme. De leden van de Wandelclub betalen € 1,10 en de niet-leden € 1,50 als deelname in de kosten. Herontdek Damme in wintertooi en observeer onderweg de vriezeganzen.

damme

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 24 november 2014 door in België, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: