dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Tunesië is gastland van het Vakantiesalon 2015

In 2015 zal Tunesië de eer krijgen om de rol van gastland voor het Vakantiesalon in Brussel op zich te nemen. Tunesië volgt hiermee Peru op, dat in 2014 als gastland op het salon werd gepresenteerd aan de 100.576 bezoekers. Het salon is volgend jaar te bezoeken van donderdag 5 tot en met maandag 9 februari in Brussels Expo en heeft met Tunesië een bestemming gekozen, op twee en een half uur vliegen van Brussel, waar nog veel meer te beleven valt dan enkel zon, zee en strand.

Axel De Corte van FISA, organisator van het Vakantiesalon van Brussel, is alvast zeer enthousiast:

“We zijn erg blij dat Tunesië heeft toegezegd als gastland voor de 2015-editie. Naast meer dan 3000 uur zon per jaar heeft het land nog zoveel meer te bieden. De bezoekers van het Vakantiesalon zullen zonder meer wegdromen bij het vooruitzicht om dit land te (her)ontdekken!

Fietsen, familie en outdoor als nieuwste trends in de reissector

Het Vakantiesalon is niet alleen de ideale gelegenheid om alle tot nu toe nog ongekende facetten van het zonovergoten Tunesië te leren kennen, maar ook om alles te weten te komen over de allernieuwste trends in de wereld van het toerisme. Wat betreft de trends zal op de volgende editie van het salon onder meer extra aandacht besteed worden aan de thema’s ‘fietsen’, ‘familie’ en ‘outdoor’, tendensen die de laatste jaren duidelijk aan belang winnen in de reissector.

De nog ongekende facetten van Tunesië

Amel Malouche Kallel, directrice van de Tunesische Nationale Dienst voor Toerisme:

Het feit dat we op het Vakantiesalon in de kijker worden gezet, hebben we ongetwijfeld te danken aan de revival van Tunesië na het aannemen van de nieuwe grondwet in januari 2014. Als eerste echte Arabische democratie, biedt Tunesië een waaier van toeristische mogelijkheden van hoogstaande kwaliteit die veel verder gaan dan het pure strandtoerisme. Het zijn deze vele troeven van het nieuwe Tunesië die we zullen voorstellen aan de bezoekers van het Vakantiesalon van Brussel.

Met een unieke combinatie van eeuwenoude cultuur, prachtige natuur en een springlevende sfeer onder de gastvriendelijke, open bevolking, kan Tunesië een heel divers aanbod aan activiteiten voorstellen.

Zo kunnen cultuurliefhebbers de vele Romeinse Unescosites, musea en historische steden bezoeken. Voor natuur- en sportliefhebbers zijn er dan weer golfterreinen ontworpen door internationaal gerenommeerde architecten en de prachtige landschappen van de Saharawoestijn of de bergen om lange tochten te maken. En wanneer je na dit alles tot rust wil komen, kan je genieten van de kwalitatief hoogstaande wellness. Tunesië is immers na Frankrijk de tweede meest populaire bestemming voor thalassotherapie, een therapie die zich beroept op de eigenschappen van zeewater en minerale zouten.

Waar? BRUSSELS EXPO

Wanneer? Van 5 tot en met 9 februari 2015

Meer info? www.vakantiesalon.eu

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 24 november 2014 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: