Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Europese kerstmarkten ontdekken per trein

‘ONTDEK DE LEUKSTE EUROPESE KERSTMARKTEN MET VOYAGES-SNCF.COM’

Nog geen plannen gemaakt voor de kerstperiode? Ontdek de gezelligste kerstmarkten van Frankrijk met Voyages-sncf.com. Kuier langs de vele kerststalletjes, herontdek traditionele ambachten, beleef animaties voor kinderen en volwassenen, vermaak voor jong en oud. Een overzicht van de leukste Franse kerstmarkten:

 parijs

De mooiste kerstmarkten van Parijs

Parijs is altijd prachtig, maar de lichtstad maakt haar naam pas écht waar tijdens de kerstperiode, wanneer de vele kerstmarkten met fonkelende lichtjes de pleinen doen schitteren in al hun glorie. Parijs is de ‘place-to-be’ om een romantische kerst te beleven.

In verschillende wijken van Parijs zoals Champs-Elysees, Saint-Germain-des-Prés, la Défense, Montparnasse en la place de la République vestigen zich tijdens de kerstperiode parels van kerstmarktjes. En Kerstmis zou niet compleet zijn zonder schaatsen! Dat kan op de schaatsbaan van Hôtel de Ville en het Grand Palais des glaces. De grote zaal van het Grand Palais is omgetoverd tot een gigantische ijsbaan, de grootste tijdelijke ijsbaan van Frankrijk!

Schaatsen onder het grote glazen gewelf is een beleving waarbij schaatsers elke avond getrakteerd worden op een spetterende lichtshow. Voor jong en oud een fantastische ervaring.

 

Le Grand Palais des glaces

Van13 december 2014 tot 4 januari 2015

Nef du Grand Palais

Open elke dag tot 02u00.

 

Patinoire de l’Hôtel de Ville

Van 19 december 2014 tot 7 maart 2015,

Elke dag open van 12u00 tot 22u00.

 

Bezoek enkele niet te missen kerstmarkten in Parijs:

De kerstmarkt Champs-Élysées

Praktische informatie :

Van 15 november 2014 tot 5 januari 2015. Vanaf de rotonde van Champs-Élysées tot aan Place de la Concorde

 

De kerstmarkt ‘la Défense’

Praktische informatie:

Van 20 november tot 28 december 2014. Op het voorplein van de Arche de la Defense

 

Dorp van de Kerstman van Saint-Germain-des-Prés Praktische informatie: Van 6 december 2014 tot 2 januari 2015. Rond de kerk Saint-Germain-des-Pré

 

Trocadero-kerstmarkt

Praktische informatie: Van 13 december 2014 tot 7 januari 2015 van 11u00 tot 20u00. Metrostation Trocadéro (lijn 6 en 9)

 

Kerstmarkt in Montparnasse Praktische informatie: Van 4 december tot 31 december 2014. Aan de voet van de Montparnasse-toren. Metrostation ‘Montparnasse Bienvenue’ (lijn 4, 6, 12, 13)
Kerstmarkt Place de la République Praktische informatie: Place de la République – metrostation ‘République’ (lijn 3, 9, 5, 11)

Naar Parijs gaan met de Thalys kan vanuit Brussel in 1h22.

 

Historisch Lyon

Het is aangenaam vertoeven in de met kerstlichtjes versierde historische straatjes van Lyon. Zeker tijdens het Licht festival van 5 tot 8 december in de historische binnenstad van Lyon. Het Licht festival is innovatief en betovered, en het beste van allemaal het is gratis. Geniet van één van de lokale lekkernijen waarmee Lyon gezegend is of flaneer langs de vele chaletjes op een van de belangrijkste kerstmarkten van Frankrijk. In Lyon is gezelligheid troef deze kerstperiode!

 

Praktische informatie:

28 november tot 24 december, Place Carnot

Naar Lyon met de TGV kan vanuit Brussel in ongeveer 3u20

 

De Santon –kerstmarkt in Marseille

Marseille bruist tijdens de kerst! De stad met oude haven en haar gezellige buurten is het decor van vele kleurrijke festiviteiten. De kerstmarkt die gehouden wordt op het Gabriel Peri-plein, is de ontmoetingsplaats van ambachtslieden en creatievelingen die zeepjes, sieraden, koekjes, decoraties, keramiek, kaarsen en houten speelgoed aanbieden. Het plein staat bol van de activiteiten tijdens de kerstperiode. Maak een wandeling, geniet van het marionettenspel of luister naar een van de vele verhalenvertellers.

De Santon-kerstmarkt is een van de meest populaire markten van de regio en wordt al gehouden sinds 1803. Deze jaarlijks terugkerende traditie staat ook bekend vanwege de typische zeldzame Provençaalse beeldjes die er te vinden zijn. Voor verzamelaars vaak een ‘must’ om hier op tijd bij te zijn. De Santon-kerstmarkt wordt met veel folklore, waaronder tamboerijnen, geopend.

Praktische informatie: Santonbeurs in Marseille in 2014 Half november tot 31 december 2014

Naar Marseille met de TGV kan vanuit Brussel in 4u55

 

Bezoek de reuze-kribbe in Metz

De kerstmarkten van Lotharingen zijn beroemd en die van Metz des te meer omdat dit de grootste in de omgeving is. Tijdens de kerstfestiviteiten lichten alle grote pleinen van de stad op, zoals Place St. Louis met de traditionele markt waar een charmant houten dorpje en een prachtige carrousel met paarden het plein sieren. Op Place de la République staat het grootste reuzenrad van Europa, 60 meter hoog, zodat de stad in kerstsferen nog beter te bewonderen is. Maar Metz biedt meer! Op slechts enkele schreden van Place de la République staat de 1000 m²-grote ijsbaan garant voor onvergetelijk amusement. Of bewonder de reuze-kribbe onder de immense kerstboom op het stationsplein. Of deponeer nog even met de kinderen het cadeaulijstje in de postbus van de kerstman op Place du forum. Op Place St-Jacques is de mooiste kerstdecoratie te vinden in een grote chalet tot aan de nok gevuld met versieringen die volledig gewijd zijn aan de schoonheid van de kerstboom.

Wie al eerder in Metz is mag zeker de stoet van Sint-Nicolaas niet missen op 4 december. De beschermheilige van de kinderen én de Lotharingers deelt snoep uit aan de brave kindjes.

Praktische informatie: Ingang van 22 november tot 28 december 2014 Open van 10u00 tot 20u00 de hele week

Naar Metz met de trein kan vanuit Brussel in 3u46

 

Ijzig Rouen

De kerstmarkt in Rouen staat ook wel bekend als ‘ijzig Rouen’. Deze kerstmarkt is anders dan andere kerstmarkten. De chaletjes met kerstspullen zijn slechts een klein deel van het entertainment. Een grote trekker is de ijsbaan op Place de l’Hotel de Ville, een waar “bevroren meer” van 400 m². Hier kan geschaatst worden, maar het is ook de ontmoetingsplek met professionele schaatsers die klaarstaan voor het geven van tips. Geniet van schaatsdemonstraties of rodel een rondje op de rodelpiste van 35m.

De kerstmarkt op Cathedral Square bestaat uit 52 chalets met ambachtslieden die sieraden aanbieden zoals lampen, kaarsen en andere kleine cadeautjes voor onder de boom te zetten. Bezoek ook de sneeuwtuin op het Marcel Duchamp-plein, voor het Museum voor Schone Kunsten. Daar worden kinderen getrakteerd op verhalen, optredens en creatieve workshops. De hele maand december staat Rouen in het teken van kersstactiviteiten zoals animatiewandelingen in verschillende delen van de stad, kerstverlichting, spelletjes, concerten en tentoonstellingen

Praktische informatie:

Van 27 november tot 28 december 2014 Dagelijks geopend 10u30 tot 7u30 (20uoo zaterdag) – Maandag 14u00 topt 19u00

Naar Rouen met de trein kan vanuit Brussel in 03u35

 

Amiens: de grootste kerstmarkt van Noord Frankrijk

Amiens kent de grootste kerstmarkt van Noord Frankrijk. Wie Amiens bezoekt tegen eind november geniet van een heerlijke kerstsfeer met op de achtergrond het geluid van klokken en kerstliederen. Bezoek 1 van de 135 versierde chalets en vind er dat ene originele en ambachtelijke geschenk. Ook hier is een glas glühwein nemen een must!

Elk jaar wordt de stad ondergedompeld in de magische wereld van Jules Verne, de schrijver die er vele jaren heeft gewoond. Een van de activiteiten op het programma die niet te missen is, is een bezoek aan de kathedraal Notre-Dame. Tegen de avond vindt in dit majestueuze gebouw een licht –geluidsshow plaats. Een uniek decor en een unieke ervaring in een van de mooiste kathedralen van Frankrijk! Wie Amiens op de gevoelige plaat wil vastleggen, maakt een ritje in het 50 meter hoge reuzerad op Place Gambetta. In een verwarmde cabine is er van bovenaf zicht op alle animaties zoals een rodelbaan, klimtoren, goochelshows en kerstvertellingen.

Praktische informatie:

Van 21 november tot 31 december 2014 Maandag 14u00 tot 19u30 Dinsdag tot vrijdag 10u30 tot 7u30 Het weekend 10u30 tot 7u30

Naar Amiens met de trein vanuit Brussel kan in 02u57

 

‘Christmas carols’ onder de Big Ben en ‘London Eye’

De Londense kerstmarkten doen niet onder voor Franse en in Engeland zijn ze er vroeg bij! In november is de stad al helemaal verlicht met kerstlichtjes en zijn de winkeletalages in de kerstsfeer. Londen wordt ieder jaar in de winterperiode omgetoverd tot een magische en sprankelende stad. De vrolijke ‘Christmas carols’ die uit de straten klinken geven zin om uit volle borst mee te zingen. Onder het ‘London Eye’ staan talrijke kerststalletjes met unieke souveniers. Uiteraard maakt een ontmoeting met de kerstman op deze gezellige kerstmarkt de belevenis helemaal compleet.

Praktische info:

Van zaterdag 1 november 2014 tot zaterdag 3 januari 2015

Naar Londen met de trein vanuit Brussel Zuid kan in 02u01

 

 

 

Europese kerstmarkten binnen handbereik met Voyages-sncf.com

Reizen door Europa was nog nooit zo eenvoudig. Wie zijn favoriete reis of uitstap wil plannen, kan terecht op www.voyages-sncf.com. Daar legt de reiziger slechts met enkele muisklikken zijn reis vast. Informatie en prijzen over trein- en huurwagens worden er in een handomdraai aangeboden.

 

Meer informatie: www.voyages-sncf.com.

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: