dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Gratis ‘Logeren in Vlaanderen Vakantieland’

Logeren in Vlaanderen Vakantieland met bijna 250 West-Vlaamse arrangementen

 

De vzw‘ Logeren in Vlaanderen’ presenteert haar nieuwe gratis logiesboek 2015 én een nieuwe website. Logeren in Vlaanderen Vakantieland vermeldt bijna 700 arrangementen waarvan 243 aanbiedingen uit West-Vlaanderen. Al deze arrangementen zijn opgenomen in het bekende gratis logiesboek en/of op de nieuwe website. De presentatie vond plaats in de stations van Brugge, Antwerpen, Gent, Hasselt en Leuven tijdens ‘het Grootste Ontbijt van Vlaanderen’, in samenwerking met de Vlaamse provincies, Horeca Vlaanderen en de Vlaamse Federatie voor Hoeve- en Plattelandstoerisme.

 

Logeren in Vlaanderen zit in de lift.  In de eerste 8 maanden van het jaar noteerden de Vlaamse logiesuitbaters maar liefst 7 % méér overnachtingen door landgenoten. Goed voor extra 570.000 overnachtingen volgens voorlopige cijfers. Méér overnachtingen betekent méér omzet voor de logiessector.

 

Economische motor

“Met bijna 250 West-Vlaamse aanbiedingen in het nieuwe aanbod is onze provincie goed vertegenwoordigd. De toeristische sector in West-Vlaanderen besteedt grote aandacht aan kwaliteit. Ook de West-Vlaamse regio’s zijn uitgegroeid tot fel gewaardeerde bestemmingen voor een korte vakantie in de vier seizoenen. Het enthousiasme van de sector en de resultaten bewijzen dat de korte vakanties in eigen land een belangrijke economische motor zijn”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

 

De promotiewerking van Logeren in Vlaanderen Vakantieland was in 2013 een belangrijke trigger voor het boeken van vakantie in Vlaanderen. De marketingacties leidden tot bijna 100.000 boekingen en een omzet van 47,5 miljoen euro.

 

Professioneel gastheerschap

De vzw ‘Logeren in Vlaanderen’ plaatst ook het professioneel gastheerschap in de kijker. Alle logies uit het aanbod van Logeren in Vlaanderen Vakantieland voldoen m.n. aan de strenge normen op vlak van comfort, hygiëne en brandveiligheid van het Vlaamse Toeristische Logiesdecreet.

 

Unieke publiek-private samenwerking met de Vlaamse provincies

Dit is goed nieuws voor de Vlaamse provincies en vzw Logeren in Vlaanderen, die instaan voor de promotie van het logies in Vlaanderen onder de noemer “Logeren in Vlaanderen Vakantieland”. Sinds de taakverdeling in 2012 tussen overheden in Vlaanderen (de “interne staatshervorming”) zijn de Vlaamse provincies bevoegd voor de promotie in Vlaanderen en het agentschap Toerisme Vlaanderen voor de promotie in het buitenland.

Via Logeren in Vlaanderen investeren de Vlaamse provincies jaarlijks in totaal meer dan 1,2 miljoen euro in de campagne “Logeren in Vlaanderen Vakantieland”. Ook de logiesondernemers, in samenwerking met Horeca Vlaanderen, de Vlaamse Federatie voor Hoeve en Plattelandstoerisme en de kampeersector, dragen in belangrijke mate bij (meer dan 500.000 € in 2015).

 

Nieuw: online boekingen

Naast het nieuwe gratis logiesboek “Logeren in Vlaanderen Vakantieland 2015” en de nieuwe website www.logereninvlaanderenvakantieland.be met bijna 700 logeeradresjes omvat de promotiewerking verschillende mediacampagnes.

De Vlaamse provincies en Logeren in Vlaanderen werken ook samen met de VRT voor de realisatie van het tv-programma “Vlaanderen Vakantieland” op één. Nieuw is dat je je vakantie ook online kan boeken bij Logeren in Vlaanderen Vakantieland. Er is gebleken dat 2 op 3 toeristen online wensen te kunnen boeken. De organisatie investeert in 2015 extra om dit mogelijk te maken en biedt de logiessector opleidingen om op deze trend te kunnen inspelen.

 

Extra omzet door Vlaanderen Vakantiecheque

De Vlaanderen Vakantielandcheque is een cadeaubon, waarmee je terecht kan bij alle logiesuitbatingen van Logeren in Vlaanderen Vakantieland. Van januari tot september 2014 genereerde de Vlaanderen Vakantiecheque een extra omzet voor de sector van meer dan een miljoen euro.

 

logeren in vlaanderen vakantieland

 

Logeren in Vlaanderen vzw is een publiek-private samenwerking tussen de 5 Provinciale Toeristische Organisaties (Westtoer, Toerisme Oost-Vlaanderen, Toerisme Provincie Antwerpen, Toerisme Vlaams-Brabant en Toerisme Limburg) en de private logiessector (Vlaamse Federatie voor Hoeve- en Plattelandstoerisme vzw en Horeca Vlaanderen), met de medewerking van de kampeersector in Vlaanderen (Recread, Kempen Campings, Florealgroup, Kompas Camping).

Het vakantieboek ‘Logeren in Vlaanderen’ is gratis verkrijgbaar bij de Diensten voor Toerisme of via de website www.logereninvlaanderen.be.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 10 december 2014 door in België, De Kust, Travelweetjes, Zot van Zeebrugge.
%d bloggers liken dit: