dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Belg boekt vakantie op stakingsdagen

Positivisme ten top 😉

Vakbondsstakingen hebben positief effect op online reisverkoop

 

Vakantiedeals.be, de grootste reisvergelijkingssite in België, noteerde tijdens de regionale stakingsdagen van de afgelopen weken een stijging in de verkoop van bijna 70% ten opzichte van een doorsnee maandag in december. Normaal gezien wordt er op maandag zowat de helft minder geboekt in vergelijking met zondag. De afgelopen weken zag men de omgekeerde beweging en lag de verkoop op maandag maar liefst 14,5% hoger dan op zondag. De stakingsacties van de afgelopen weken hebben er dus niet voor gezorgd dat de economie op alle vlakken lam lag, integendeel. Bij Vakantiedeals.be kijkt men alvast vol spanning uit naar de nationale stakingsdag van komende maandag.

 

De regionale stakingsacties van de afgelopen weken werden door de vakbonden unaniem onthaald als een groot succes. De provincies waar men actie voerde lagen grotendeels plat, het openbaar vervoer was overal ernstig verstoord en mensen werden verhinderd om naar het werk te gaan. Dat laatste heeft buiten alle verwachting ook een positief effect gehad op onze economie, met name op het vlak van de online verkoop van reizen. Zo noteerde Vakantiedeals.be een omzetstijging van goed 20% op de dagen dat er gestaakt werd.

 

“Traditioneel is zondag de dag dat de meeste mensen online een vakantie boeken”, zegt Jurgen De Vos van reisvergelijkingssite Vakantiedeals.be. “De afgelopen weken scoorde maandag opeens beter dan zondag. Iets dat we enkel meemaken wanneer maandag een verlofdag is. Het feit dat veel mensen het werken verhinderd werd en dus noodgedwongen thuis zaten of er zelf voor opteerden om van thuis te werken heeft voor een vergelijkbaar effect gezorgd. In tegenstelling tot de meeste andere sectoren kijken wij dus met positieve spanning uit naar de nationale staking van komende maandag.”

 

Dat de stakingsdagen net nu vallen is voor Vakantiedeals.be, en bij uitbreiding de hele online reissector, alvast een geluk bij een ongeluk. Momenteel lopen de vroegboekacties bij zowat alle grote touroperators. Naar goede gewoonte hét startschot van het boekingsseizoen voor de komende zomervakantie. “Door alle stakingsdagen hebben mensen nu extra tijd om de verschillende vakantieaanbiedingen met mekaar te vergelijken. Iets wat hen, gezien de riante kortingen die de touroperators momenteel aanbieden, een enorm financieel voordeel kan opleveren. Zo zie je maar dat er bij iedere crisis winnaars en verliezers zijn”, besluit Jurgen De Vos.

 

vakantiedeals

 

Over Vakantiedeals.be

Vakantiedeals.be is de eerste Vlaamse reis- en vakantievergelijkingssite en heeft als doel het de Vlaming gemakkelijker maken om reizen en vakanties in België te gaan vergelijken. Vakantiedeals.be verzamelt het aanbod van belangrijke Belgische spelers als Thomas Cook, Neckermann, Sunjets, Sunweb en Corendon, etc. Iedere dag wordt het aanbod van deze partners up-to-date ingeladen in het systeem van Vakantiedeals.be. Boeken gebeurt rechtstreeks bij de touroperator. Meer info: www.vakantiedeals.be

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 15 december 2014 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: