Appetite To Discover

De Reis, Event & Food site van Christel Bedert

10 WEETJES OVER CURACAO

 

10 VERBAZINGWEKKENDE WEETJES OVER CURACAO

 

Dat Curaçao niet ver van Aruba en Bonaire ligt en dat het een eiland in de Caraïben is, is geen ‘hot news’. Maar wist je dat Curaçao doorheen het hele jaar een gemiddelde temperatuur van 28° heeft? Hieronder geven we voor u nog negen andere leuke, verbazingwekkende weetjes over Curaçao, die u zeker nog niet wist.

 

Als je maar eens wist …

 

… dat de bevolking van Curaçao is samengesteld uit ruim 50 verschillende nationaliteiten met elk hun eigen cultuur, tradities, gastronomie. Curaçao is een kleurrijke, fascinerende smeltkroes van mensen uit alle hoeken van de wereld die hier door de geschiedenis van het eiland zijn samengebracht. Er worden verschillende talen en dialecten gesproken. Papiaments, Nederlands en Engels zijn de officiële talen.

 

… dat Curaçao een favoriete duikbestemming is met pal langs de kustlijn schitterende koraalriffen. Zelfs al snorkelend kun je de onderwaterwereld bewonderen en langs de zuidkust liggen 65 erkende duikplekken waar je langs de wand van het rif naar de diepte kunt duiken, voor een onvergetelijk schouwspel van flora en fauna.

… dat het centrum van Willemstad, de meest fascinerende stad in het Caraïbische gebied, op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat. Er is bijvoorbeeld de Koningin Emma brug, de ‘Swinging Old Lady’ genoemd, die door 16 pontonboten wordt gedragen, met 170 meter de langste ter wereld.

… dat je niet alleen voor zon en strand naar Curaçao reist maar ook voor de rijke cultuur, voor de land- of plantagehuizen, de musea en de hedendaagse kunstenaars zoals Nena Sanchez, bekend om haar Blue Goddess-schilderijen en beschilderde meubels.

 

… dat je in Curaçao een kleurrijke drijvende markt kan bezoeken met authentieke vissersbootjes die koopwaar, tropische vruchten en andere exotische producten vanuit Venezuela aanvoeren. Ze laden hun goederen vanuit hun boot in hun kraampje, wat een mooi schouwspel oplevert. Eenmaal als alles op is, keren ze terug naar Venezuela om hun boot opnieuw in te laden.

 

… dat het leven op Curaçao gezond is, niet alleen door de zeelucht en het gezuiverde drinkbaar water maar ook door de producten van het land. Bezoek Den Paradera, de kruidentuin van de 75 jarige Dinah Veeris waar met kennis en liefde geneeskrachtige kruiden worden gemaakt die wereldwijd zijn bekend. Nog meer geneeskrachtige planten groeien op de Aloe Vera Plantage.

… dat de inwoners van Curaçao de vrolijkheid in het hart dragen en ontzettend houden van feesten en party’s. Vakantiegangers vieren lustig mee, in cafés en hotels, tijdens happy hours of tot in de vroege uurtjes.

 

… dat je op Curaçao niet alleen kunt genieten van een luilekkerleventje in luxueuze strandresorts maar dat er ook schitterende villa’s en landhuizen bestaan, formule kamer met ontbijt, kleine, gezellige hotels en pensions, appartementen. Kortom, er is voor elk wat wils.

 

… dat de Tuin van Eden, het paradijs ook in het echt bestaat. Het is Klein Curaçao, op 10 km van het hoofdeiland en maar drie vierkante kilometer groot. Je kunt er oude scheepswrakken zien, een machtige vuurtoren, zeeschildpadden en voor de duikers is er een onderwatergrot waar ook de haaien graag komen.

 

 

En dit allemaal op een klein eiland van slechts 60 km lang en 16 km breed. We moeten het toegeven, we waren evenzeer onder de indruk als u. Voor meer leuke weetjes over Curaçao, surf naar www.curacao.com.

Eén reactie op “10 WEETJES OVER CURACAO

  1. sjoerd
    4 maart 2017

    ik vind het onzin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 18 december 2014 door in Travelweetjes, Ver weg bestemmingen.
%d bloggers liken dit: