dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Nieuwe bestemming Brussels Airlines

Brussels Airlines neemt er in 2015 een paar bestemmingen bij.

 • Vanaf eind maart vliegt Brussels Airlines naar Bordeaux. De beroemde stad in het Zuidwesten van Frankrijk wordt vier keer per week verbonden met Brussels Airport. Bordeaux is al de twaalfde bestemming van Brussels Airlines in Frankrijk.

  Met Bordeaux neemt Brussels Airlines de hoofdstad van de Franse wijnbouw in haar zomeraanbod op. Maar Bordeaux biedt veel méér dan die vermaarde ‘Appellations’. De ‘Port de la lune’, zoals haar bijnaam luidt, heeft een lange geschiedenis achter de rug die architecturaal prachtig tot uiting is gekomen dankzij talrijke monumentale gebouwen, straten, musea en pleinen. Het leverde Bordeaux enkele jaren geleden een plaatsje op de werelderfgoedlijst van Unesco op. Bordeaux ligt in het al even aantrekkelijke departement Gironde dat met haar wijde zandstranden, badsteden en vele watersportplaatsen een populaire toeristische trekpleister is.

  Brussels Airlines vliegt vanaf eind maart tot eind oktober 4 keer per week naar de luchthaven Bordeaux Mérignac. De uurregeling is zowel aantrekkelijk voor zakenreizigers als toeristen. De vluchttijd bedraagt 1u35 minuten. Alle vluchten worden uitgevoerd met Airbus A 319 toestellen. Passagiers hebben de keuze uit 4 reisformules: Check&Go, Light&Relax, Flex&Fast en Bizz&Class. Tickets naar Bordeaux zijn al beschikbaar vanaf 79 euro heen en terug in de Check&Go reisklasse.

  Bordeaux-savoure-le-monde_format_1280x800

 • Na Dubrovnik kondigt Brussels Airlines tevens een tweede bestemming in Kroatië aan: Zagreb. Op 24 oktober kondigde Brussels Airlines al zes nieuwe Europese bestemmingen aan voor het zomerseizoen van 2015, namelijk Dubrovnik, Calvi, Lourdes, Olbia, Billund en Sint Petersburg.

  Kroatië is op 1 juli 2013 officieel toegetreden tot de Europese Unie, wat van het land één van de jongste lidstaten maakt. Het is dus onontbeerlijk om goede vluchtverbindingen te hebben met de Europese hoofdstad. Vanaf 20 september 2015 zal Brussels Airlines het hele jaar door zes vluchten per week uitvoeren tussen Brussel en Zagreb, in de namiddag. Dankzij de nieuwe reisformules van de maatschappij zijn vluchten naar deze bestemming al beschikbaar vanaf 89€ H/T, taksen inbegrepen.

  Zagreb is de 18de hoofdstad die direct verbonden is met Brussel dankzij Brussels Airlines’ vluchten. In tegenstelling tot de vakantiebestemming Dubrovnik is Zagreb vooral een bestemming voor business toerisme, economische evenementen en commerciële beurzen.

  Deze hoofdstad vierde zijn 900ste verjaardag in 1994 en herbergt één van de oudste Europese universiteiten, de Universiteit van Zagreb, opgericht in de 17de eeuw. De stad is bekend voor zijn culturele rijkdom met meer dan 20 theaters, drie concerthallen, 60 musea en kunstgalerijen.

   

   

   

   

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 6 januari 2015 door in Ter land, ter zee en in de lucht - transport, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: