Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Belg spendeert 30% meer tijd aan het vergelijken van vakanties

2014 zal de geschiedenis ingaan als het jaar dat de Belg leerde om zijn vakantie te vergelijken. Zo blijkt alvast uit gegevens van Vakantiedeals.be, de grootste reisvergelijkingssite in België. Niet alleen registreerde Vakantiedeals.be het afgelopen jaar een toename van 90% bezoekers op haar platform, ook het aantal pagina’s dat mensen tijdens een sessie raadpleegde nam spectaculair toe met 30,4%. Tot slot nam de tijd die mensen op de site spendeerden eveneens toe met maar liefst 22%. De stevige concurrentiestrijd tussen de verschillende reisaanbieders en de economische crisis hebben de Belg dus duidelijk aangezet tot een prijsbewuster gedrag.

 

“Crisis of geen crisis, de Belg blijft reizen”. Een credo dat meer dan eens weerklonk in de Belgische reissector de afgelopen jaren. Maar de economische crisis en de vele besparingen die op til staan hebben de Belg wel prijsbewuster gemaakt.

“Iets waar de reisaanbieders in België gretig op inspelen”, zegt Jurgen De Vos van reisvergelijkingssite Vakantiedeals.be. “De traditionele touroperators pakken tegenwoordig al in november uit met vroegboekkortingen. De ene met gratis nachten, de andere met een prijskorting, etc. In januari en februari heb je traditioneel de grote boekingsgolf waarbij zowat alle reisaanbieders kortingen toekennen. En dan heb je nog de online spelers die het ganse jaar door met promoties uitpakken. Allemaal positief voor de consument, maar die verliest wel stilaan het bos door de bomen.”

 

90% meer bezoekers op site

De enige optie die dan nog rest is zorgvuldig vergelijken. Iets wat de Belg massaal gedaan heeft het afgelopen jaar. Alleen al bij reisvergelijkingssite Vakantiedeals.be noteerde men een stijging in het bezoekersaantal van 90% ten opzichte van 2013. En het aantal zoeksessies steeg met maar liefst 118%. Maar een nog belangrijkere indicatie is de tijd die mensen per sessie spendeerden. Zo nam de tijd per sessie toe met 22% en het aantal bezochte pagina’s met een goeie 30%. Een stijging die niet toegeschreven kan worden aan de toegenomen naamsbekendheid van Vakantiedeals.be, maar louter het bewijs is dat mensen meer energie steken in het vergelijken van hun reis.

 

Vergelijken wordt de nieuwe standaard

Bij Vakantiedeals.be is men er trouwens van overtuigd dat deze aantallen het komend jaar nog sterker zullen toenemen. “De strijd om de consument is bikkelhard en wordt bij momenten steeds grimmiger. De grote touroperators worden langs alle kanten bestookt en zullen op hun beurt moeten blijven uitpakken met messcherpe prijzen en voordelen. De consument kan hier enkel maar wel bij varen, op voorwaarde dat hij bij de pinken is en blijft vergelijken”, besluit Jurgen De Vos.

 

Op de site van Vakantiedeals.be vind je alvast een handig overzicht terug van de voordelen die de verschillende touroperators momenteel aanbieden. Dit overzicht kan je raadplegen via http://www.vakantiedeals.be/nieuws/vroegboekkortingen-zomer-2015-overzicht

 

 

 

vroegboekkortingen-zomer-2015b

Advertenties

Eén reactie op “Belg spendeert 30% meer tijd aan het vergelijken van vakanties

  1. Zomerbrochure.be
    14 januari 2015

    Ook op http://www.zomerbrochure.be kan je kortingen vinden 🙂 Overzicht per reisorganisatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 13 januari 2015 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: