Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Carnaval in Curaçao

Ja, beste lezers die mij al een tijdje lezen. Het zal jullie enorm verwonderen maar het is waar: Kriebel zal voor het eerst sinds jaren terug thuis zijn met Carnaval. (Vorig jaar nog was ik op dat moment in Noord-Engeland en ik vond dit just fine, maar ja…) In hoeverre ik me daadwerkelijk in het feestgewoel zal smijten, laat ik hier nog even in het midden, maar u weze nu al gewaarschuwd. Heist, my love, hier I come… En om het met de woorden van Clouseau te zeggen, komen er jullie ook maar allemaal bij en dans… Mocht u ondanks alle promo die hier nog zal volgen, toch nog op reis willen gaan en toch ook carnaval beleven, dan kan ik u Curaçao aanraden. Ben er nog niet zelf geweest, maar naar het schijnt…schijnt de zon er zo goed als altijd, en carnaval is er zelfs al begonnen…

 

SPECTACULAIR CARNAVALSSEIZOEN GEOPEND OP CURAÇAO

 

Carnaval is het populairste en het langst durende feest op Curaçao. Er wordt wekenlang gevierd zodat we kunnen spreken van een heus carnavalsseizoen. Het is de ideale periode voor een (krokus)vakantie in dit tropische paradijs.

 

Carnaval vieren maakt deel uit van de cultuur van Curaçao en van zijn bewoners. Door het feit dat er op het eiland zoveel culturen samensmelten is het Curaçaose carnaval extra aantrekkelijk. Het seizoen wordt geopend op 28 december en duurt tot 17 februari. Carnaval in Brazilië? Curaçao, daar moet je zijn!

 

Bon Bini, Welkom op Carnaval 2015

 

De officiële opening van het carnavalsseizoen 2015 op Curaçao was al op 28 december en afgelopen weekend zijn de Carnavals Koninginnen, de Prins en Pancho verkozen. De kandidaten werden voorgedragen door de carnavalsgroepen. De Prins en de Pancho moeten tijdens de feestperiode de sleutels van de stad bewaren.

Al van bij deze verkiezingen worden de feestneuzen opgezet. Er wordt gezongen en gedanst, net als tijdens de kwalificatie nachten van het Tumba Festival op 26, 29 en 30 januari. Tumba is de muziek die nauw verweven is met de geschiedenis van Curaçao en die sinds 1971 als officiële carnavalsmuziek is erkend. Het is fantastisch om dit spektakel bij te wonen en de feestvreugde te delen met zij die de titel Rei di Tumba in de wacht slepen.

 

Eén groot feest !

 

Carnaval op Curaçao staat gelijk aan een maand feest. Inwoners en toeristen gaan samen uit de bol, zeker tijdens de indrukwekkende optochten. De grootste carnavalsgekte kan je beleven tijdens Gran Marcha Parade op 15 februari. De straten zijn dan gevuld met duizenden dansende mensen, schitterende praalwagens, exotische muziek en bonte kleuren. Ook de Afscheidsparade op 17 februari is een onvergetelijke gebeurtenis, zo feestelijk dat je er speciaal voor naar Curaçao zou reizen. En daarmee houdt het niet op want er is ook een Children’s Carnaval Parade, een Teen Carnaval Parade en een denderende optocht in vakantieoord Banda Bou. Kortom, tijdens carnaval op Curaçao is er feestvreugde voor jong en oud, niet voor enkele dagen maar voor een hele maand !

 

Weergaloos

 

Het carnaval van Curaçao is een van de meest fascinerende feesten van het Caraïbische gebied en zelfs van Latijns Amerika. En dus, vergeet Brazilië en reis naar Curaçao om samen met de ganse bevolking deel te nemen aan een weergaloze manifestatie. De inwoners van Curaçao dragen de vreugde in het hart en precies daarom is carnaval op dit prachtige eiland zo uniek.

 

Info: http://www.curacaocarnival.info/ned/

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 13 januari 2015 door in Curaçao, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: