dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

CRUISESCHEPEN IN DE ANTWERPSE HAVEN TIJDENS VAKANTIESALON VLAANDEREN

 vakantiesalon antwerpen

 

Belgen kiezen steeds vaker voor een cruise. In 2013 kozen volgens de internationale vereniging van cruiseaanbieders 72.000 Belgen voor een cruise, een stijging van maar liefst 23%.  Ook zeilvakanties winnen steeds meer aan populariteit. Tijdens het Vakantiesalon Vlaanderen bezoek je  in de Antwerpse haven twee cruiseschepen. Op de beurs ontdek je het aanbod van talrijke rederijen.

Door de inzet van steeds meer en steeds grotere schepen worden  cruises voordeliger en dus populair.  Heel wat havensteden doen er alles aan om in het schema van rederijen opgenomen te worden.  Een halte van een schip zorgt immers op een paar uur tijd voor extra inkomsten door cruisegangers die aan land komen om te shoppen. Op ecologisch vlak moeten de rederijen in de toekomst nog een tandje bijsteken want de komst van zo een reuzeschip zorgt vooral in kleinere havensteden voor milieuschade. De stad Venetië is de eerste die de komst van schepen van meer dan 40.000 ton in de toekomst gaat verbieden. De enorme waterverplaatsing van de grote schepen zorgt  voor onherstelbare schade aan de broze stabiliteit van de lagunestad.

Het Vakantiesalon Vlaanderen biedt een breed gamma van rederijen en reisorganisaties met de meest uiteenlopende vormen van cruises en tegen de meest uiteenlopende prijzen. Een vierdaagse cruise op de Rijn kan al voor 290 euro.  Aan een wereldcruise van 117 dagen met de deftige Holland America Line hangt een prijskaartje van 15.700 euro voor een reis in de goedkoopste kajuit.

Hoewel de Middellandse Zee voor Europeanen het meest populaire gebied voor cruises is, ontdekken cruisegangers ook andere vaargebieden in de wereld: Zuid-Amerika, Alaska, de eilanden van de Pacific, de Caraïben, Zuidoost Azië, Nieuw-Zeeland,…  (All Ways, Hal 2/Stand 2608, www.all-ways.be , Classix Cruises, Hal 2/Stand 2508, www.classixcruises.be, Go for Cruise, Hal 2/Stand 2510, www.goforcruise.be , Cruisetravel , Hal 4/Stand4516, Neckermann Cruises, Hal2/Stand2511,  http://cruise.neckermann.be).

Wie op zoek is naar een kleinschalige vorm van cruises moet een riviercruise overwegen. Een cruise op de Rijn of de Donau behoort tot de klassiekers maar de laatste jaren worden ook steeds meer cruises aangeboden op de grote rivieren in de Benelux,  in Frankrijk, op de Douro in Portugal, op de Elbe in Duitsland.  Exotische riviercruises worden georganiseerd op de Amazone in Zuid-Amerika, op de Mekong in Vietnam en Cambodja of nog op de Yangtze in China. Nieuwsgierig hoe zo een riviercruiseschip eruit ziet ? Tijdens de duur van het Antwerpse Vakantiesalon bezoek je in het Willemdok de Poseidon en de Salvinia die door rederij Feenstra ingezet worden voor cruises op de Schelde, op de Rijn en de Moezel. Beide schepen bieden op twee dekken plaats voor 124 passagiers. Bezoekers dienen zich op het salon aan te melden op de stand van Feenstra; een gratis shutllebus zorgt voor het transport tussen Antwerp Expo en de haven. (Feenstra Riviercruises, Hal2/Nederlandpaviljoen, www.feestrarijnlijn.nl , Croisieurope Hal 2/Stand 2609, www.croisieurope.com,  Enjoy Paradise Hal 2/Stand 248, www.enjoyparadise.be).

Een zeilvakantie garandeert avontuur en ontdekking van nieuwe vakantiebestemmingen. Zeilvakanties worden zowel voor beginners als voor gevorderden aangeboden.  Bor Zeilreizen (Hal 4/stand 4311) biedt actieve zeilvakanties in Noord-Noorwegen aan waarbij zeilen afgewisseld wordt met wandelen, vissen of een walvissafari.  Bij Zonnig Zeilen geniet je van de zon op een klassiek houten zeilschip langs de Turkse kust  (Hal2/Stand2613, www.zonnigzeilen.nl ). Tip Top Zeilvakanties biedt zeilcursussen en -vakanties aan in Griekenland, Kroatië, Turkije, Italië en de Caraïben. (Hal 4/stand 4914, www.tiptopsailing.nl )

Op zoek naar een B&B op het water ? Ook dat vind je op het Vakantiesalon Vlaanderen. Sailing Le Bonheur (Hal 1/Stand 1101, www.sailinglebonheur.be )ligt aangemeerd in Zeeland en biedt er de bed & breakfastformule aan; op aanvraag organiseert de crew een cruise langs de Zeeuwse kust.

Het Vakantiesalon Vlaanderen wordt van 22 tot en met 26 januari 2015 georganiseerd in Antwerp Expo. Tijdens het Vakantiesalon Vlaanderen worden alle dagen gratis presentaties en workshops georganiseerd voor beursbezoekers. Op het programma staan ook presentaties over cruises en zeilvakanties. Alle informatie over dit programma en over het Antwerpse Vakantiesalon op www.vakantiesalon-vlaanderen.be

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 13 januari 2015 door in Cruises, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: