Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Schiphol experimenteert met Google Glass

Innovatief Schiphol start met Google Glass toepassingen voor zowel medewerkers als reizigers.

 

Amsterdam Airport Schiphol is onlangs gestart met Google Glass proeven in de terminal en op het landingsterrein. Met de inzet van deze innovatieve technologie wil Schiphol meer inzicht krijgen in de reizigersbeleving en werkzaamheden vergemakkelijken.

 

App voor medewerkers

Schiphol heeft een app voor Google Glass ontwikkeld die luchthavenmedewerkers moet helpen hun werk buiten, op het luchthaventerrein te vergemakkelijken en te vereenvoudigen. De app voor Google Glass biedt op een efficiënte manier toegang tot informatie en kan helpen bij het verzamelen van informatie via locatie-bepaling en door het maken van foto’s. De Google Glasses worden handsfree en met spraak bestuurd. Op het scherm rechtsboven het oog wordt de opgeroepen informatie weergegeven.

 

Google Glasses voor reizigers

Om meer inzicht te krijgen in de behoefte van reizigers en hoe ze hun weg kunnen vinden in de terminal, test Schiphol ook in de terminal met Google Glasses. Respondenten krijgen een Google Glass op, die vervolgens vast legt hoe zij de informatievoorziening in de terminal ervaren en hun weg vinden.

 schiphol google glass

Schiphol is Europe’s Preferred Airport en om deze positie te behouden, blijft Schiphol voortdurend innoveren om luchthavenprocessen efficiënter in te richten en verder te verbeteren. Experimenteren met nieuwe technologie vormen hierbij een belangrijk onderdeel. In dit kader is Schiphol gestart met het opdoen van ervaring met Google Glasses. Op basis van tussentijdse evaluaties en ervaringen zal Schiphol de app voor medewerkers verder ontwikkelen. Volgend jaar wordt het besluit verwacht of de Google Glasses structureel gebruikt zullen worden.

 

 

Meer info op: www.schiphol.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 15 januari 2015 door in Ter land, ter zee en in de lucht - transport, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: