dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

NATUURBESCHERMING IN GAMBIA

 Gambia

Land van zon én natuurbehoud

 

Met het nieuwe Eagle Height Project zet Gambia zich extra in voor natuurbescherming. Het mooiste kleine land van Afrika bekoort ook met een warm klimaat, schitterende stranden en prima hotels. Redenen genoeg dus om naar Gambia te reizen voor een warme vakantie tijdens deze koude wintermaanden.

 

Grote delen van Gambia zijn beschermd natuurgebied en het natuurschoon bewaren voor de toekomst is van groot belang. Toerisme en milieubescherming gaan er hand in hand, onder meer in het Makasutu Culture Forest en het Bijilo Forest Park. Er worden voortdurend nieuwe projecten opgestart zoals het Eagle Height Project in het Abuko Natuurreservaat.

Hoofdbedoeling van Eagle Height is uiteraard natuurbescherming en er wordt vooral gefocust op kweekprogramma’s voor de instandhouding van bedreigde diersoorten. Het project wil tevens een beschermde leefomgeving bieden aan zieke of gewonde dieren. Daarnaast heeft Eagle Height een educatieve rol en precies daarom wordt een Wildlife Centre opengesteld voor bezoekers. Je maakt er kennis met roofvogels, reptielen en zoogdieren, onder meer de jachtluipaard. Er kunnen ook safari’s in het Abuko Natuurreservaat geboekt worden. Een kennismaking met het nieuwe Eagle Height Project kan geregeld worden via www.eagleheightsgambia.co.uk.

 

Een warme winter in Gambia

Niet alleen natuurliefhebbers maar ook rustzoekers die voor even de koude Belgische winter willen ruilen voor een luilekkerleventje aan zee reizen naar Gambia. Het is er elke dag van het jaar dertig graden en van eind oktober tot begin juni valt er nauwelijks regen. Mocht dat nog niet voldoende zijn om de batterijen weer op te laden dan kun je in Gambia ook nog genieten van levendige markten en historische sites. Dat allemaal in een klein en veilig land waar alles dichtbij is.

 

Maar zes uur vliegen !

Naar het nieuwe Eagle Height Project, naar de warmte, de oceaan, de gouden stranden en de verwennerij in comfortabele hotels of eco-lodges, is het maar zes uur vliegen vanuit Brussel en er is slechts één uur tijdsverschil.

 

Vind je het tijdens onze wintermaanden te nat, te koud, te winderig en te grijs, ga dan op reis naar Gambia, “the smiling coast of Africa”, het vriendelijke land in de zon dat natuurbehoud hoog in het vaandel draagt.

 

Gambia, met als hoofdstad Banjul, ligt op beide oevers van de Gambia rivier en wordt helemaal omsloten door Senegal. Gambia bekoort met prachtige stranden, grote natuurgebieden en veel couleur locale. Het is een voordelige en veilige reisbestemming. Gambia is een unieke Afrikaanse ervaring.

 

Info: www.visitthegambia.gm

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 19 januari 2015 door in Afrika, Travelweetjes, Ver weg bestemmingen.
%d bloggers liken dit: