Appetite To Discover

De Reis, Event & Food site van Christel Bedert

Strandvakantie in België: Knokke-Heist beste bestemming

 

Strandvakantie in België: Knokke-Heist beste bestemming

Knokke-Heist sleepte op vrijdag 23 januari voor het tweede jaar op rij de Zoover Award voor beste strandbestemming van België in de wacht. De bekroning kwam er na een analyse van ruim 3000 beoordelingen op Zoover voor Belgische strandbestemmingen. Fons Theerens, directeur Vrijetijd nam de Zoover Award in ontvangst op het Vakantiesalon in Antwerpen.

cbek_actua strand

Gemiddeld weercijfer en waardering bestemming

Het gemiddelde van het strandweercijfer (rapportcijfer) over de maanden mei tot en met september van Meteovista.be, de algemene beoordeling, de kwaliteit van de logies en de strandwaardering bepalen de ranglijst.

 

De strandbeleving op het tien kilometer lange Knokke-Heistse strand (dat bestaat uit de stranden: Heist, Duinbergen, Albertstrand, Knokke en het Zoute) scoort gemiddeld een 7,7. Het gemiddelde cijfer wordt wat gedrukt door het typische Belgische weer. Stranden langs de Noordzeekust hebben geen stabiel klimaat en scoren daarom gemiddeld een 5,02 over 2014. De bestemmingen in Knokke-Heist zelf krijgen een veel hogere consumentenbeoordeling, met name een 8,30. Voor de stranden wordt zelfs een 9,22 gegeven.

 

Op de tweede plaats vinden we De Panne en Bredene neemt de derde plaats in beslag.

 

De beste strandbestemmingen

 

Plaats Gem Weer Algemeen Hotels Strand
1 Knokke-Heist 7,7 5,02 8,30 8,41 9,22
2 De Panne 7,5 4,97 7,86 8,40 8,90
3 Bredene 7,5 4,74 8,36 7,69 9,13
4 Oostende 7,2 4,98 8,06 7,38 8,41
5 Oostduinkerke 7,2 4,97 8,02 7,52 8,20
7 De Haan 7,0 4,74 8,13 6,41 8,61
6 Blankenberge 6,9 5,02 7,61 7,00 8,11

 

 

Anthony Wittesaele, Schepen van Toerisme Knokke-Heist, toont zich vereerd: “Wij zijn trots om voor de tweede maal op rij deze trofee te mogen ontvangen. Ons breed en tien kilometer lange strand met daarop 5 zeer goed uitgeruste watersportclubs, onze mooie zeedijk met terrassen, het zijn grote troeven voor Knokke-Heist. Ik ben zeer blij dat onze bezoekers ons strand, onze badstad zo appreciëren. Naast het prachtige strand heeft Knokke-Heist ook nog een groot aanbod van gastronomie, kunst, natuur en shopping. Onze slogan is niet voor niets: Knokke-Heist: puur genieten!”

 

***

Opmerking van De Kriebel: volgens mij hebben ze in bovenstaande lofzang iets essentieels vergeten, namelijk het succes van onze onovertroffen strandbars. Die worden aan alle kuststranden seizoen na seizoen meer en meer gekopieerd…

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 26 januari 2015 door in België, De Kust, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: