dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Een romantische reis naar Parijs voor Valentijn met Voyages-sncf.com

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Een romantische reis naar Parijs als geschenk voor Valentijn. Van liefdesbrug tot liefdespicknick, Parijs biedt het hele jaar door romantiek maar zeker met Valentijn. Met de vroegboektickets van Voyages-sncf.com reizen geliefden nu nog voordeliger naar Parijs.

Liefdesmuur

Te amo, Ich liebe dich, Я люблю тебя.. de taal van de liefde kent geen belemmeringen. Op de beroemde ‘Je t’aime’ muur op het Square des Abbesses in Montmarte, zijn de meest gesproken woorden ter wereld ‘Ik hou van jou’ in verschillende talen terug te vinden. De muur is een 40m2 fresco, waar de kunstenaars Frederic Baron en Claire Kito in meer dan 300 verschillende talen de woorden ‘ik hou van je’ hebben geschreven. Een ideale plaats om een romantische wandeling te starten.

Liefdesbrug

Een andere liefdesplek in de lichtstad is de Pont des Arts (of Passerelle des Arts), beter bekend als de slotjesbrug. Een 155 meter lange brug over de Seine met maar liefst 700.000 slotjes. Als teken van eeuwige liefde komen liefdeskoppels van over de hele wereld naar deze brug om een hangslot aan de omheining vast te maken. De sleuteltjes worden in de rivier gegooid.

Eiffeltoren

Liefdespicknick

Een bezoek aan Parijs is pas compleet na een glim van de Eiffeltoren. Zo ook tijdens Valentijn. Bovenop de 317 meter hoge Eiffeltoren is het romantisch, maar eronder wellicht wel romantischer. Picknicken in het gras van de Champs de Mars, aan de voet van het meest bezochte monument wereldwijd, behoort tot een absolute ‘must-do’ in de stad van de liefde op de dag van de liefde.

 

Liefdesrit

De liefde begint onderweg al. Parijs is snel, gemakkelijk en comfortabel te bereiken met de trein. De Thalys rijdt vanuit Brussel Zuid, Antwerpen, Gent, Brugge en Oostende rechtstreeks naar Parijs in 1u22, 2u02, 2u02, 2u26 en 2u41. Zo begint een romantisch weekend al in de trein. Met de vroegboektickets op Voyages-sncf.com worden treinreizen vanuit België naar Parijs aangeboden vanaf slechts 22 euro per enkele reis, per persoon, in categorie Comfort 2. Er kan al 3 maanden op voorhand geboekt worden. Daarnaast biedt Voyages-sncf de applicatie ‘V’ waardoor het boeken, beheren en aanpassen van treinreizen nog gemakkelijker wordt. De Voyages-sncf app is ontwikkeld voor smart phones en tablets en staat klaar in de App store en Google Play.

 

— # # # —

 

Voor meer informatie over Voyages-sncf of voor het boeken van een treinreis, bezoek de Nederlandstalige website www.voyages-sncf.com. Vind Voyages-sncf.com op Facebook, download de Voyages-sncf app (voor iPhone en iPad) of neem contact op met een door Voyages-sncf erkend reisbureau.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 27 januari 2015 door in Frankrijk, Ter land, ter zee en in de lucht - transport, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: