dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Inschepen op cruise in Oostende

Expair Tours biedt cruises vanuit Oostende aan

De Belgische touroperator Expair Tours, gespecialiseerd in charmante cruises en selfdrives, zal dit jaar voor het eerst uitpakken met cruises die vertrekken vanuit Oostende. Bestemmingen zijn de Britse Eilanden, Noorwegen en de Baltische Zee. De cruises worden uitgevoerd met de M/S Aura, een volledig gerenoveerd schip met een capaciteit van 500 personen. Elke cruise duurt minstens 10 dagen en start vanaf 1.515 euro/pp op basis van volpension. Meer info: www.expairtours.be

 

Wie houdt van cruises, maar opziet tegen de grootschaligheid van een cruiseschip en de verplaatsing naar een buitenlandse haven als vertrekpunt, kan opgelucht ademhalen. Want voortaan kan men met Expair Tours een cruise maken vanuit Oostende. In 2015 blijft het aanbod beperkt tot 3 cruises: de Britse Eilanden (van 15 tot 25 mei), Noorwegen (van 25 mei tot 6 juni) en de Baltische Zee (van 6 tot 18 juni). De bedoeling is echter om het aanbod naar volgend jaar toe nog verder uit te breiden.

 

“Wij kregen van klanten vaak de vraag of het niet mogelijk was om vanuit België te vertrekken”, zegt Ali Labidi, Algemeen Directeur van Expair Tours. “Dan zijn we beginnen kijken naar de mogelijkheden en kwamen we uit bij de M/S Aura, een schip op mensenmaat, dat ideaal is voor kustvaart en vlot kan aanmeren in kleinere havens als die van Oostende. Bovendien is het schip zopas volledig gerenoveerd en biedt het alle mogelijke luxe en comfort.”

 

De Britse Eilanden: van Loch Ness tot de Shetland Eilanden

Van 15 tot 25 mei organiseert Expair Tours een cruise langs de Britse Eilanden. Onderweg stop je langs de befaamde Schotse Highlands en kan je een excursie maken naar Loch Ness en het Urquhart Castle. Maar ook de Shetland Eilanden, Lewis Island, Belfast , de Giants Causeway, Dublin en Stonehenge zijn excursies die op deze reis aangedaan worden. Voor een verblijf in volpension, inclusief dranken aan boord tijdens de maaltijden, in een standaard binnenhut betaal je 1.515 euro/pp. Een standaard buitenhut kost 2.040 euro/pp.

 

Noorwegen: ontdek de fjorden en sta op de Noordkaap

Een cruise langs de Noorse fjorden staat hoog op de wishlist van menig reiziger. Dit jaar kan je de natuurpracht in het hoge Noorden dus ook vanuit Oostende bewonderen. Vertrekken doe je op 25 mei. Onderweg stop je in het idyllische Bergen, de majestueuze Geiranger fjord  en de prachtige Lofoten eilanden. Eindpunt is Noordkaap, het meest noordelijke punt van Europa. Op de terugweg passeer je nog langs Tromsö en Alesund, twee Vikingssteden, bekend om hun visvangst. De reis eindigt op 6 juni en kost 1.890 euro/pp voor een standaard binnenhut in volpension (incl. dranken aan boord tijdens de maaltijden) en 2.840 euro voor een standaard buitenhut.

 

De Baltische Zee: de mooiste Hanzesteden in het noordoosten van Europa

De Baltische Zee mag voor de meeste onder ons dan minder bekend terrein zijn, het is doorheen de geschiedenis een sterk bevaren zee geweest voor koop- en handelsliederen. Getuige ervan de vele hanzesteden die aan de Baltische Zee gelegen zijn. Zo stop je tijdens deze cruise ondermeer langs Rostock, Gdansk, Tallinn en Visby. Daarnaast krijg je ook uitgebreid de tijd om het keizerlijke Sint-Petersburg te ontdekken en passeer je ook langs de Scandinavische hoofdsteden Oslo en Kopenhagen. Deze cruise duurt 12 dagen, van 6 tot 18 juni, en kost 1.699 euro/pp voor een standaard binnenhut in volpension (inclusief dranken aan boord tijdens de maaltijden) en 2.405 euro/pp voor een standaard buitenhut.

 

Over de M/S Aura

De M/S Aura is een schip dat plaats biedt aan 500 passagiers en 337 bemanningsleden. Het schip telt 8 passagiersdekken en is uitgerust met twee zwembaden, een panoramische fitnessruimte, een wellnesscentrum met massage en schoonheidssalon, een winkelgalerij, een auditorium en verschillende bars. Het ontbijt wordt geserveerd in buffetvorm en kan genuttigd worden in het hoofdrestaurant of in het restaurant op het bovendek. Lunch wordt aangeboden à la carte of in buffetvorm. Het avondmaal wordt genuttigd in het hoofdrestaurant met vaste tafelzitting. Daarnaast is er nog een afternoon tea en een snack na de avondshow voorzien.

De binnen-en buitenkajuiten zijn verdeeld over 4 dekken en onderverdeeld in 9 categorieën. Elke kajuit heeft een oppervlakte van 9 tot 20 m2 en beschikt over een badkamer met douche of bad, lavabo, wc, telefoon, TV en kluis.

 

Over Expair Tours

Expair Tours is een Belgische touroperator, actief sinds 2003 en opgericht door Ali Labidi. Expair Tours heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in het aanbieden van kleinschalige logies, cruises en selfdrives en richt zich op een publiek dat graag een bestemming ontdekt op eigen snelheid en weg van het massatoerisme. Momenteel biedt Expair Tours volgende 10 bestemmingen aan: Tunesië, Kroatië, Portugal, Italië, Spanje, Slovenië, Montenegro, Bosnië-Herzegovina, Marokko en Griekenland. Daarnaast biedt Expair Tours ook zee- en riviercruises aan, ondermeer in Kroatië en Rusland en op de Donau en de Mekong. Vanaf 2015 worden hier cruises vanuit Oostende aan toegevoegd naar de Britse Eilanden, Noorwegen en de Baltische Zee. Meer info: www.expairtours.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 28 januari 2015 door in Cruises, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: