Appetite To Discover

De Reis, Event & Food site van Christel Bedert

Belg reist en blijft reizen…

Alle crisissen ten spijt en alle prijsdalingen ten dank…blijft de Belg massaal reizen en zelfs in groteren getalen dan vorig jaar. DeKriebelopReis was gisteren present op het Vakantiesalon in Brussel alwaar op een persconferentie – waar ik met dank aan de sneeuw ter hoogte van Gent – te laat ben binnen gevallen, enkele gezellige cijfers werden gepresenteerd. Als u geen zin hebt om onderstaand allemaal te lezen – en sta mij toe te zeggen dat u daar helemaal gelijk in hebt – onthoudt dan alleen dit: wij Belgen reizen meer met meer. Tussen april en december dit jaar zijn maar liefst 300 000 meer vakanties gepland dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. 60% daarvan is nog niet geboekt. Met andere woorden…Ik heb vandaag 300 000 keer meer reden om te bloggen en blijven bloggen. En ik heb ook 300 000 keer nog meer goesting. Ik heb ook heel veel heel fijne contacten gelegd in Brussel gisteren. Ik zal u dus ook 300 000 keer meer kunnen informeren de komende weken, maanden…Veel leesplezier. En veel reisplezier…

 

Graph

 

 

Belgische reissector boomt

Vakantiebarometer voorspelt 300 000 extra vakanties ten opzichte van 2014

 

Vandaag is in Brussels Expo het 57e Vakantiesalon van start gegaan. Als opener pakten het Vakantiesalon en ABTO uit met de Vakantiebarometer: een vooruitblik op de intenties van de Belgische vakantieganger voor de komende maanden.

Belgische vakantiemarkt voorziet groei

De belangrijkste conclusie van het onderzoek is dat de Belgische vakantiemarkt zal groeien. Tussen april en december dit jaar zijn maar liefst 300 000 meer vakanties gepland dan tijdens dezelfde periode vorig jaar (12 miljoen in plaats van 11,7 miljoen in 2014). Hiervoor zijn twee redenen: dit jaar gaan meer Belgen met vakantie, maar de Belg gaat ook frequenter op vakantie. Meer Belgen plannen immers om twee of meer keer op reis te gaan dit jaar.

60% heeft nog niet geboekt

Daarnaast werd duidelijk dat 60% van de Belgische vakantiegangers nog niet geboekt heeft. Hoewel er dit jaar minder druk is op het beschikbaar budget dan vorig jaar, blijkt dat dit komt omdat ze meer wachten op promoties en last minutes. Van de geplande maar nog niet geboekte vakanties wordt voorzien dat 43 % zal geboekt worden voor eind april. Het Vakantiesalon komt dus op het uitstekende moment om deze mensen op weg te helpen in hun geplande boeking.

Frankrijk blijft favoriet

Wat betreft de bestemmingen, is het Frankrijk die grote favoriet blijft van de Belg en groeit tot 23,8%. Daarnaast zijn ook Spanje en Griekenland er sterk op vooruitgegaan. Vakanties in eigen land daarentegen worden dit jaar minder gepland.

 

 

 

 

Eén reactie op “Belg reist en blijft reizen…

  1. De Kriebel
    6 februari 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 6 februari 2015 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: