dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Belgian Boat Show veroorzaakt een watersportgolf

Belgian Boat Show 2014 logo

 

bbs

 

De hallen 3, 5, 7 en 8 van Flanders Expo, Gent zijn helemaal vol geladen met meer dan 200 boten, watersportvehikels en kajuitjachten. Maar ook de grootse variatie aan verwant materiaal. De Belgian Boat Show is met meer dan 30 gespecialiseerde operatoren ook de belangrijkste promotor van het watertoerisme. Specialisten beiden kajuitjachten aan waarmee je zonder stuurbrevet alle binnenwateren van Europa kunt doorkruisen. Maar je kunt ook gastronomische zeilreizen langs de Bretoense baaien maken, of de eilanden verkennen langs de Kroatische, Griekse of Turkse kusten. Gespecialiseerde diensten van federaties of de overheid maken de geïnteresseerde wegwijs in opleiding, al dan niet verplichte brevetten, boorddocumenten of scholing voor gevorderden. ‘De explosie tot 4300 aanvragen voor de examens van het stuurbrevet vorig jaar, is een sterke indicatie dat de watersport weer aantrekt.’ Vindt organisator Christophe Coseyns.

 

Primeurs

Er wordt een gloednieuw koolstof zeiljacht ‘Booty’ gelanceerd, een nieuwe productie van scheepswerf Vandamme uit Zeebrugge. Bernico yachts zal een wereldprimeur opstellen: de Bernico Leverage 43 waterski raceboot die pas dit weekend uit de loods rolt. De komst van een Hanse 45 voeter, opgeteld bij de voorstelling van nooit eerder geziene zeilboten zoals de Franse Black Pepper Code Zero, de Nederlandse Pointer 25, de primeur voor België: de Maxi 1200 en enkele noviteiten op het gebied van zeegaande sportcatamarans, waaronder de vliegende (!) Nacra 20 FCS en Nacra 15 voor het ISAF jeugdwereldkampioenschap zijn maar enkele highlights in het zeiljachten aanbod.

 

Op vlak van motorjachten komt de aluminium -en hybride aangedreven- Loyal 890 naar Gent maar zal er ook voor het eerst een nieuw Belgisch concept te zien zijn, de Silence 39’, een stalen motorkruiser naast nieuwe topkwaliteitsjachten van Linssen Yachts. Ook de Finse Sargo 28 is een geel nieuwe boot en voor het eerst zien we ook de introductie van de nieuwe Boarnstream motorkruisers en de Velasco zeegaande motorjachten van het Franse Jeanneau. Kenners van ronkende namen zullen de volgende dagen Chris*Craft, Quicksilver, Parker, Chaparral, Tigé, Mastercraft, Bayliner en andere sportboten op de weg op trailers zien passeren.

 

Waterpret voor iedereen

Wie op zoek is naar een eenvoudige opblaasboot die gemakkelijk in de koffer van de auto kan meegenomen worden, maar ook wie een heel luxe kajuitjacht wil gaan inzetten om de persoonlijke quality time met vrienden of gezin zal in de hallen van Flanders Expo zeker een keuze kunnen maken.

 

‘Deze Belgian Boat Show biedt meer dan voordien een breder waterrecreatiespectrum’ vindt Christophe Coseyns, head of Boatshow. ‘Het aanbod van gespecialiseerde sportvis- en hengelboten is opvallend gestegen. Er zijn kajaks voor de rustzoekende hengelaar, maar ook stoere motorboten met tot wel 300 pk buitenboordmotoren die over de woeste zee tot boven de wrakken op de Noordzee kunnen scheuren. We hebben een uitgebreidere variatie aan beach- en brandingsporten. Zowel de clubs die deze dynamiek voor de jeugd initiëren, maar ook de leveranciers van het juiste materiaal om te surfen, kiten en boarden zullen de volgende dagen vrachtwagens aan nieuwe spullen installeren. We maken duidelijk dat watersport niet alleen voor de happy few voorbehouden is, maar dat je aan modale bedragen een vouwbootje kan aanschaffen kunt meevaren met verhuur- of charterjachten, een tweedehandsboot kan kopen (het Belgian Boat Show Tweedehandsboot-event) of zelf een boot kunt opknappen want alle toeleveranciers met zeewaterbestendige verven, onderhouds- en reparatieproducten of accessoires staan hier ook.”

 

Indoor actie

Iedereen die zijn zwempak meebrengt zal kunnen aquaballen, kajakvaren, zeilen of stand-up-paddelen (SUP-en) in ons demonstratiebad. Maar we hebben ook de Wavesurfer, een indoor kunstmatige watergolf waar iedere boardrider zijn tricks zal kunnen tonen. De Belgian Boat Show games en voor andere initiatietoestellen hoef je niet eens je kleren uit te trekken, je kunt je evenwicht oefenen op de waterskisimulator, op de windsurfingplanken en op de diverse stands van beach- en andere watersportclubs.

 

Lees hier meer nieuws van de Belgian Boat Show exposanten (boten, diensten, watertoerisme enz.)

Lees hier meer over het programma in het demobad

Lees hier meer over het watertoerisme aanbod

 

De Belgian Boat Show is de nationale beurs voor watersport, waterrecreatie en watertoerisme in Flanders Expo, Gent.

Van 14 tot 16 en van 20 tot 22 februari in Flanders Expo, Gent.  

Advertenties

Eén reactie op “Belgian Boat Show veroorzaakt een watersportgolf

  1. De Kriebel
    6 februari 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 6 februari 2015 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: