dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Les Lacs de l’Eau d’Heure op de Belgian Boat Show

Les Lacs de l’Eau d’Heure aanwezig op de Belgian Boat Show

 Lacs de l’Eau d’Heure

Met 1800 ha is het niet alleen het grootste waterrecreatiegebied van Wallonië en je vindt er een grote diversiteit van watersportclubs. Wie meer informatie wil, kan dit en volgend weekend terecht op de stand van Les Lacs de l’Eau d’Heure op de Belgian Boat Show in Gent.

 

Met een oppervlakte van 1800 ha is het niet verwonderlijk dat het aaneengesloten merengebied een mekka is voor de liefhebbers van watersporten. Onvoorstelbaar hoeveel mogelijkheden er zijn, want zo is er een waterskiclub, een duikclub, een jetskiclub, en je vindt er ook de grootste zeilclub van Wallonië. Elke club heeft zijn eigen clubhuis, ze beschikken over het nodige materiaal dat je ter plaatse kan huren en je kan beroep doen op ervaren sportmonitoren. De grote troef van Les Lacs de l’Eau d’Heure is dat deze verschillende clubs verspreid liggen over de 5 meren, zodat de zeilclub geen last heeft van gemotoriseerde voertuigen. Kortom, wie houdt van boot recreatie in een aangename omgeving dichtbij huis, reist naar Het Land van de Meren.

In de zeilclub, de Sports Nautiques de l’Eau d’Heure met meer dan 300 leden (www.sneh.be), kan je terecht voor zeillessen en voor stages. Er worden ook regatta en internationale zeilwedstrijden georganiseerd. Doordat de watersportclubs verspreid liggen over 5 meren, kan je in alle rust en kalmte de kneepjes van het vak leren en dat voor een lage prijs. Je kan er een erkend vaarbewijs halen, waarmee je ook kan varen op andere plaatsen of zelf in het buitenland. Dus zowel beginners en amateurs, alsook professionals kunnen terecht bij Sports Nautiques de l’Eau d’Heure. Voor de waterskiliefhebbers is er de waterskiclub Eau d’Heure nautique, want ze beschikken over het grootste meer van België, specifiek voor waterskiërs.

 

Wil je nu al kennismaken met Les Lacs de l’Eau d’Heure bezoek hen dan op de Belgian Boat Show (www.belgianboatshow.be) in Flanders Expo Gent, stand n°5129, van 14 tot 16 en van 20 tot 22 februari. Op deze totaalbeurs voor watersport, waterrecreatie en watertoerisme is er een infostand van de Toeristische Federatie van Namen waar ook Les Lacs de l’Eau d’Heure aanwezig is. Je kunt er info inwinnen over varen, zeilen, boten huren, stages, opleidingen, maar ook over de uitstekende logiesmogelijkheden en wie weet win je wel gratis tickets of maak kans op een gratis verblijf! Er zijn vakantiewoningen die veel comfort en gezelligheid bieden. Vanuit zo’n woning zie je de boten varen op het water (www.ardennen-vakantievillas.be, http://www.landal.be). De combinatie van varen en zeilen, van tientallen andere recreatiemogelijkheden én de super gezellige logies bezorgen elke bezoeker, de liefhebbers van varen in het bijzonder, een onvergetelijk verblijf want het is het hele jaar open voor publiek.

 ***

facebook

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 9 februari 2015 door in België, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: