dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Loop de 100 km van de Caraïben

Beleef een buitengewoon sportevenement in de Dominicaanse Republiek

Van 2 tot 9 juni staat alles in de Dominicaanse Republiek in het teken van de 2e editie van de 100 km van de Caraïben! Deze wedstrijd voor ervaren sporters bestaat uit 5 etappes en voert de lopers doorheen de meest uiteenlopende landschappen: zandwegen, bergen, rotsen, stranden… Voor elk wat wils!

Een unieke ervaring voor fitte sportievelingen…

dominikaanse

De 100 km van de Caraïben is een wedstrijd voor hardlopers, (snel)wandelaars en nordic walkers die in vijf etappes gehouden wordt. In iedere etappe kunnen de deelnemers de meest onverwachte en boeiendste dimensies van de Dominicaanse republiek ontdekken via paden, landelijke routes en stranden in het noorden van het eiland.

Je kan je inschrijven voor alle etappes of voor een selectie. De vierde etappe bijvoorbeeld, is de langste: 45 kilometer. Maar omdat het traject zo spectaculair is, vergeet men de vermoeidheid. En de aanwezigheid van water langs het volledige parcours maakt de hitte draaglijk.

Door aan deze competitie deel te nemen, leer je een ander gezicht van de Caraïben kennen. Niet dat van de toeristische regio’s, maar gebieden waarin je wilde en fascinerende plantensoorten kan ontdekken, kleine inhammen die goed verborgen zijn voor het publiek, paden door de jungle, bergen en een wirwar van lianen, en dorpen waar kinderen de deelnemers opwachten en ze blootvoets te begeleiden door de straten van het dorp.

Mariluz Vinas, de initiatiefneemster van het evenement, begon pas te lopen toen ze al 44 was. Geen jong meisje meer, maar ze raakte snel gepassioneerd door extreme off road wedstrijden. En naast het sportieve aspect begreep ze meteen het belang van het evenement voor haar land en de internationale weerslag in termen van zichtbaarheid en imago.

De eerste editie van deze wedstrijd werd vorig jaar (in 2014) gehouden. Het bleek een uitstekend klankbord te zijn voor het authentieke en groene karakter van de Dominicaanse Republiek. Sporters uit talrijke andere landen dan de Dominicaanse Republiek hebben deelgenomen en het ziet ernaar uit dat de uitgave van 2015 een nog grotere belangstelling zal krijgen.

Langsheen het traject ontdekken de deelnemers een ecologisch park met honderden papegaaien en in het dorp Cabarete een bron met helder water waarmee de atleten zich kunnen verfrissen. Verderop lopen ze langs paden die op en neer gaan door koffie- en cacaoplantages om de Salto del Limon te bereiken. Hiervoor moeten ze eerst een rivier oversteken en langs de kleine pittoreske dorpen van het noorden van de Dominicaanse Republiek passeren. Het is een verbazend parcours met spectaculaire uitzichten dat eindigt op het mooie strand van Morón. Daar vindt ook de slotceremonie met de prijsuitreiking plaats.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website http://www.100kmdelcaribe.com

dominikaanse run

 

 *****

Reis in alle vrijheid

Je kunt natuurlijk ook naar de Dominicaanse Republiek reizen zonder aan de wedstrijd deel te nemen. Maar de wedstrijd is wel een uitstekend excuus om naar deze prachtige bestemming te reizen en dit avontuur te volgen doorheen de adembenemende landschappen.

Reis in alle vrijheid en ontdek een van de mooiste landen van de Caraïben.

 

Muziek, sport en strand: een droombestemming

Wist je dat de Dominicaanse Republiek, die al sinds de 19de eeuw onafhankelijk is, het allereerste land is waar Christoffel Columbus in 1492 in Amerika voet aan wal zette? Wist je dat het ook de populairste vakantiebestemming is in de Caraïben? Het is een land dat leeft op het ritme van muziek en sport. Baseball is er de nationale sport, maar ook golf en bergtochten zijn heel populair.

Het glashelder water van het grootste meer van de Caraïben leent zich perfect voor watersporten, de rivieren zorgen voor talrijke watervallen en aan de fijnezandstranden pronken schitterende hotels.

 

 

***********

Reis naar de Dominicaanse Republiek wanneer je maar wilt

AIR EUROPA brengt je naar de Dominicaanse Republiek wanneer je maar wilt, vanuit Brussel met een korte overstap in Madrid.

Vanuit Brussel vertrekt elke dag een vliegtuig om 11u05, dat in Madrid om 13u25 aankomt, waar je om 15u30 vertrekt richting Santo Domingo en daar om 18u30 aankomt. Idem voor Punta Cana

op dinsdag en zaterdag.

De privémaatschappij AIR EUROPA is lid van Skyteam en biedt heel competitieve tarieven aan reizigers die graag in alle vrijheid reizen. Tot 19 juni gelden de lageseizoenstarieven vanaf 945 € inclusief taksen.

Meer info over de 100 km van de Caraïben:

http://www.100kmdelcaribe.com/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 11 februari 2015 door in Ter land, ter zee en in de lucht - transport, Travelweetjes, Ver weg bestemmingen.
%d bloggers liken dit: