Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

MET DE COSTA FORTUNA NAAR PURE SCHOONHEID VAN AFGELEGEN EILANDEN: IJSLAND, SCHOTLAND, FAEROER EN SHETLANDS

Eilanden als Schotland, Ijsland, de Shetlands en de Faeröer: ze zijn even intrigerend en afgelegen als hun natuur uitzonderlijk, puur en mooi is. Met de Costa Fortuna komen ze deze zomer twee weken lang binnen bereik. Het schip vertrekt op 22 juli heel comfortabel en dicht bij huis in Amsterdam.

Costa Cruises (www.costacruises.be) zet deze zomer de Costa Fortuna in voor een cruise langs een uniek traject. De vertrekhaven is Amsterdam wat handig dichtbij is en waardoor je als gezin al bespaart op vervoerskosten. Terwijl de grootste stad van Nederland alsmaar kleiner wordt, zet het schip koers naar het noorden, naar plaatsen die nog weinig toeristisch zijn en waar de natuur aan zet is. De eerste dag is er een op zee en heb je alle tijd om tot rust te komen en om het schip te ontdekken en te genieten van al zijn faciliteiten en zijn Italiaanse troeven: lang ontbijten met een geurige cappuccino, luieren aan het zwembad met een cocktail, aperitieven met prosecco, lunchen en uitgebreid dineren met wijn en een biertje achteraf.

Goed uitgerust zet je op dag drie voet aan wal op een van de honderd Shetlandeilanden in het stadje Lerwick, een legendarische plek waar ooit walvisjagers vertrokken en vissersboten ladingen haring meebrachten. De Costa Fortuna zet hierna koers naar IJsland waar ze gedurende maar liefst vijf dagen op een telkens andere plaats aanmeert. Het is onmogelijk om de namen van die plaatsen uit te spreken, laat staan te onthouden, wat je op Seyoisfjorour, Akureyri, Isafjord en Grundafjord meemaakt, aanschouwt en beleeft vergeet je van je hele leven nooit meer. De natuur met zijn ijs, gletsjers, fjorden, bergen, geisers en valleien zal je overrompelen.

De laatste stop op Ijsland is in Reykjavik, de hoofdstad die gekend staat als de meest groene en milieuvriendelijke stad wereldwijd. Dit is het keerpunt van de cruise en je krijgt een dag op zee om van deze vele indrukken te bekomen vooraleer de Costa Fortuna aanlegt op de volgende unieke bestemming: Torshavn op de Faeröer, de archipel van achttien eilanden die tot Denemarken behoren. Langzaam aan komen het einde van de cruise en de bewoonde Westerse wereld weer dichterbij. Aanpassen kan op het stadje Invergordon in de Schotse Highlands waar het vijftiende eeuwse Balnagown Castle een must see is. Hierna volgt een laatste dag op zee om opnieuw van het schip, zijn faciliteiten en zijn Italiaanse troeven te genieten.

 met costa naar afgelegen eilanden

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 17 februari 2015 door in Cruises.
%d bloggers liken dit: