Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Opening Cruise seizoen in Zeebrugge

Zoals ik al zovele keren heb mogen schrijven…het hoeft niet altijd ver te zijn om goed te zijn. En als je kan reizen kijken, voelt het vaak alsof je zelf een stukje aan het meereizen bent. Daarom dat we zo graag eens een kijkje nemen aan boord van een cruiseschip of gewoon aan het uitkijkpunt van de Zweedse Kaai in Zeebrugge naar schepen gaan kijken. Vorige week lag daar het Cruiseschip Oceana van de rederij P&O Cruises aangemeerd. Het schip fungeerde meteen als opening van het hoogseizoen voor cruises in Zeebrugge.

cbek_cruise zeebrugge Oceana

Cruiseschepen arriveren het hele jaar door in Zeebrugge, liet de persdienst van MBZ ons nog weten, maar het echte hoogseizoen ligt tussen de maanden maart en oktober, wanneer de aanlopen elkaar snel opvolgen. Het schip Oceana, 261 meter lang en 32 meter breed, lag een hele dag aangemeerd aan de Zweedse kaai. De haven van Zeebrugge is de grootste cruisehaven van Vlaanderen. Samen met de haven van Oostende werkt het havenbestuur van Zeebrugge sinds 2009 aan de promotie van onze regio als cruisebestemming. In afwachting van de bouw van de nieuwe cruiseterminal werd de wachtruimte voor de passagiers aangekleed door MBZ. Er werden displays met toeristische info over de omliggende steden geplaatst. Ook werd er een nieuwe port shuttle voorzien. Daarvoor werkt MBZ samen met de firma Traca. De passagiers worden door oude De Lijn-bussen, bestickerd in de stijl van ‘Port of Zeebrugge’, van de gangway naar de gate gebracht. Deze week trekt trouwens een delegatie van het Zeebrugse havenbestuur samen met de private sector naar Miami, voor de grootste cruiseconferentie ter wereld, Cruise Shipping Miami, dit omdat hun aanwezigheid op deze jaarlijkse conferentie de marktpositie van de Belgische kusthavens in de mondiale markt van de cruises versterkt. In 2014 kwamen 107 cruiseschepen met bijna 434.000 passagiers naar Zeebrugge.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 9 maart 2015 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: