dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Zoektochten en nieuwigheden in het Brugse Ommeland

HET BRUGSE OMMELAND PAKT UIT MET ZOEKTOCHTEN EN NIEUWIGHEDEN

 

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert een hele reeks nieuwigheden om in 2015 het Brugse Ommeland te ontdekken. Als inspiratiebron wordt een gloednieuw magazine op grote oplage verspreid in Vlaanderen en Nederland. Origineel zijn de  zoektochten die in de kijker staan, van het klassieke fiets- of wandelparcours, een kunstroute tot een spookjestocht. Ook rond 100 jaar WO I zijn er nieuwe initiatieven. Voor het actieve buitenleven zijn er voor fietsers en ruiters nieuwe routes rond Brugge en in het Bulskampveld.

 

Het Brugse Ommeland is de enige groene regio vlak bij Brugge en de Kust. De regio voert campagne op de Vlaamse en Nederlandse markt om korte vakantie te stimuleren.

Nostalgische dorpen en culinair aanbod

Het magazine ‘Genieten in het Brugse Ommeland’ wordt op 11 maart gedistribueerd als bijlage bij Knack en online verspreid bij de abonnees van Plus Magazine in Nederland. Het is ook lokaal te verkrijgen bij de diensten voor toerisme. In het oog springende thema’s in het magazine zijn onder meer de nostalgische dorpen en het bijzondere culinaire aanbod in het Brugse Ommeland. Verder heeft elk deelgebied een reportage met tips om op ontdekking te gaan.

 

“De lezers ontdekken in de uitgave het DNA van de streek en een hele reeks karaktervolle adressen. De knappe bewaarbijlage wordt zeker een inspiratiebron voor een uitstap of een vakantie in de regio”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

Wie zoekt, die vindt…

De zoektochten in de regio staan dit jaar in de kijker. Je ervaart het plezier van het zoeken via de klassieke wandel- of fietszoektochten, foto- en kunstzoektochten of via gps. Met de kinderen kan je bijvoorbeeld op Spookjesspeurtocht in Kasteel Wijnendale of op Eierspeurtocht bij Kijkboerderij de Pierlapont. De nieuwe publicatie “Wie zoekt, die vindt…” lijst de zoekmogelijkheden op. Te verkrijgen via de website en bij de diensten voor toerisme.

Herdenking 100 jaar WO I Zowel in Tielt als in de Gintergemeenten wordt 100 jaar WO I herdacht. We volgen hier de sporen door bezet gebied. Tielt huisveste het Duitse hoofdkwartier van waaruit het bevel tot de gasaanvallen bij Ieper gegeven werd. In 2015 herdenkt Tielt WO I met een aantal evenementen. In het openingsweekend (17-18 april) geeft GoneWest de aftrap met een première in Theater Malpertuis en het Woordfront. Tot 11 november gaat het verder met o.a. een stadstentoonstelling, de wereldwijde Last Post en een historische evocatie.

In de gemeenten Gistel, Oudenburg, Ichtegem, Torhout, Zedelgem, Koekelare en Kortemark zijn er fietslussen uitgewerkt die de verhalen brengen uit bezet gebied. Het routeboekje komt in juni uit in samenwerking met Ginter, het culturele samenwerkingsverband.

 

200 jaar Damse Vaart & Vélo Baroque

Tussen juni en september worden er bijzondere activiteiten georganiseerd langs

de jarige Damse Vaart. Zo zijn er onder meer een tentoonstelling in het Stadhuis

van Damme, culinaire evenementen, een theaterfietstocht en activiteiten

op het water. Het volledige evenementenprogramma is vanaf 22 april te ontdekken via

www.200jaardamsevaart.be.

Deze zomer organiseert het MAfestival Brugge samen met het Brugse Ommeland opnieuw Vélo Baroque. Voor de derde editie op 9 augustus 2015 trekt Vélo Baroque o.a. langs de polders van Zuienkerke en de prachtige kerk van Meetkerke. Op diverse locaties worden korte concerten met Oude Muziek georganiseerd.

Voor het actieve buitenleven

Het Brugse Ommeland blijft een unieke fietsregio. In 2013 zijn op het fietsnetwerk van de streek 1,8 miljoen fietsers genoteerd. In 2015 worden twee nieuwe routes voorgesteld. De Groene gordel Brugge is reeds bewegwijzerd op het fietsnetwerk. In mei komt ook de viertalige fietskaart uit. In juni wordt de Fortenruiterroute geopend voor ruiters en menners. Voor actieve groepen komen er in mei 3 nieuwe fietsexcursies uit door het Landschapspark Bulskampveld, te boeken via het bezoekerscentrum.

brugs ommeland

Info en brochures bij Westtoer (T 050 30 55 00, info@brugseommeland.be, www.brugseommeland.be).

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 9 maart 2015 door in België, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: