dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Brussels Airlines en Moulinsart creëren uniek Kuifje vliegtuig

kuifjevliegtuig

Vrijdag 13 maart 2015 — Vandaag onthulden Brussels Airlines en Moulinsart iets nooit gezien: een Airbus A320 in de kleuren van het Belgische stripfiguur Kuifje. Beide Belgische bedrijven werkten gedurende meerdere maanden aan dit unieke project, gebaseerd op de originele tekeningen van de hand van Hergé.

In het bijzijn van vliegtuigspotters en VIP gasten, stelden Brussels Airlines en Moulinsart vandaag het vliegtuigdesign voor waarop ze maanden in het grootste geheim hebben gewerkt. Het resultaat is een 37m lange zwarte haai, gebaseerd op de haai-onderzeeër van Professor Zonnebloem uit het Kuifje verhaal “De Schat van Scharlaken Rackham”. Het vliegtuig kreeg de naam “Rackham” en op de flank lezen we “We fly you to the home of Tintin”.

Brussels Airlines wil een een trotse ambassadeur zijn voor België. Daarom promoot het de vele Belgische talenten aan de rest van de wereld, zoals bijvoorbeeld met haar Belgian Star Chefs programma, haar grote aanbod van Belgische producten aan boord, het partnership met de Rode Duivels en met het grootste muziekfestival Tomorrowland.

Kuifje, het historische Belgische stripfiguur dat door Hergé werd bedacht en die de hele wereld afreist op avontuurlijke queesten, is dus de ideale reispartner voor Brussels Airlines. Nooit eerder werd het oeuvre van Hergé vertaald naar een vliegtuigromp. Hergé zelf was gefascineerd door vliegtuigen, het is het meest voorkomende transportmiddel in de Kuifje verhalen en de vliegtuigen zijn altijd getekend met veel technische precisie.

Voor het beschilderen van het vliegtuig riep Brussels Airlines de hulp in van de vliegtuigartiest Andre Eisele, die de moeilijke taak had om het perspectief van de tekeningen van Moulinsart aan te passen aan de rondingen van een vliegtuigromp, om het originele design zo goed mogelijk te benaderen. De hele beschildering nam 1500 manuren in beslag.

Na de onthulling vanochtend, maakt Rackham zijn ‘maiden voyage’, een 1 uur en 45 minuten durende vlucht naar Toulouse. Spotters, luchtvaartfans en Kuifje fans kunnen het uurrooster van Rackham volgen op brusselsairlines.com en worden uitgenodigd om hun foto’s van het vliegtuig te delen op Twitter en Instagram met de hashtag #SNRackham. Het special Kuifje design blijft op de Brussels Airlines Airbus tot 2019.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 16 maart 2015 door in ter zee en in de lucht - transport.
%d bloggers liken dit: