Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Lente in Corsica

In een Top 10 van beste reisbestemmingen voor de lente staat Corsica altijd bovenaan de lijst. L’île de Beauté is tijdens het voorjaar op zijn mooist: een pas ontloken bloemenpracht, het frisse groen en aangename temperaturen. Daarenboven is eiland nu nog makkelijker bereikbaar door het grote vluchtaanbod.

Al van tijdens de maand april en dus ook tijdens de Paasvakantie is het op Corsica volop lente. In tal van andere Zuid-Europese vakantiebestemmingen is het dan nog wachten op, maar in april is het in Corsica aan zee al 20 graden warm en in mei nog enkele graden warmer. En de zon schijnt zeven tot negen uur per dag. Heerlijk !

corsica Cote-nature_photo_article2

Een eiland vol variatie !
Er zijn wel honderd redenen waarom je naar Corsica zou reizen. Langs de duizend kilometer lange kust kan je zonnen aan de mooiste zandstranden en genieten van de absolute rust in verdoken baaien waar je de zee helemaal voor jou alleen hebt. Of maak een spectaculaire wandeling op de klippen die uitzicht bieden op de Méditerranée. Het binnenland is al even spectaculair, met grillige bergmassieven en lieflijke dalen. Die leiden naar dorpen waar eeuwenoude tradities zijn bewaard en je de beste wijnen en regionale gerechten kan proeven. Proef de heerlijke lamsragout (piverunata d’agnellu) en de overheerlijke cacavellu, het zoete brood met anijs of brandewijn waarmee het einde van de vastentijd wordt gevierd.

Een feestelijke lente !
Festivals en religieuze feesten maken van Corsica een eersterangs lentebestemming. Uiteraard zijn er de Paasvieringen tijdens de Heilige Week. De indrukwekkende processies zijn een mix van christelijke tradities en oude riten. Overal worden heiligenbeelden door de straten gedragen maar de processies zijn in elke regio anders. Vooral de religieuze viering in Sartène is bijzonder want de processie ‘u catenacciu’ is verbonden met tradities uit de dertiende eeuw. In Bonifacio trekken vijf broederschappen langs vijf routes door de stad. In de omgeving van Bastia en in de Balagne kan je de Granitula-processie bekijken waarbij boetelingen in spiraalvorm door de stad trekken.

Eind maart is er in Sainte Lucie de Tallano het Fête de l’Huile d’Olives waar je de nieuwe olijfolie kan proeven. Van 29 mei tot 2 juni wordt in Ajaccio het Feest van de Vissers georganiseerd. Pescadori in Festa is een combinatie van processies, concerten, straatanimatie, markten met degustaties en tal van andere activiteiten waarbij je de cultuur van Corsica ontdekt. Op 2 en 3 mei wordt in het Noord-Corsicaanse Venacu al voor de twintigste keer A Feria di u Casgiu georganiseerd, een feest voor liefhebbers van regionale kazen. En zo heeft elke regio zijn lentefeest waarbij de regionale gastronomie altijd een grote rol speelt.

Corsica, snel en makkelijk bereikbaar
Tijdens een vakantie met Pasen of in het voorjaar hoef je op Corsica geen zomerse drukte te vrezen. Vanaf maart en tot in oktober zijn er rechtstreekse vluchten naar verschillende Corsicaanse luchthavens (Ajaccio, Figari, Calvi, Bastia). Voor de Paasvakantie reis je met Ryanair vanuit Charleroi naar Figari en met Jetairfly vanuit Brussel naar Bastia. Air Corsica biedt vanaf mei wekelijkse vluchten aan vanuit Luik luchthaven. Andere mogelijkheden zijn er nog met Brussels Airlines en Thomas Cook airlines.

Info: http://www.visit-corsica.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 16 maart 2015 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: