dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

De Vendée ontdekken met de fiets

De Vendée staat voor 1150 km fietspaden waarvan 200 km langs de kust, 26 fietsrondritten van 10 tot 80 km…. Je vindt er een variatie aan fietsroutes: langs kleine landelijke routes in de Bocage, via een oude spoorbedding tussen La Roche sur Yon en Coëx, op jaagpaden langs het Kanaal van Luçon, in de Marais Poitevin en op fietspaden langs de kust…

Een selectie van de mooiste fietsroutes in de Vendée

Voor koppels
Een romantische route langs de Atlantische oceaan? Daarvoor ga je naar St-Jean-de-Monts, startplaats van een parcours tussen duinen en bossen, langs een traject waar je geniet van de geuren van de dennen en de jodiumrijke oceaanlucht, met een uitstap naar l’Ile d’Yeu…. Je hoeft je om niets zorgen te maken want je bagage wacht telkens op de volgende etappeplaats.
Ontdek deze romantische oceaan fietstocht

Met de familie
Avontuurlijk weekend met de familie in een safaritent in Noirmoutier: in het hart van een indrukwekkend bos, direct aan het strand. Geniet van de kampeersfeer en verken het gebied van de zoutmeren tijdens een ornithologische uitstap, fiets door Bois de la Chaize tot bij Plage des Dames met zijn retrosfeer.
Beleef een familie weekend in een safaritent

Onder vrienden
Voor de fervente fietsers, met twee of meer vrienden, door de Bocage vendéen, rond het themapark Puy du Fou. Tijdens rondritten van 44 en 20 km, maak je kennis met het schitterende landschap, en met bezienswaardigheden zoals Mallièvre en met “Les Petites cités de Caractère”, de kleine steden en dorpen die bekoren met hun architecturaal erfgoed en hun unieke ligging.
Ontdek de regio rond Puy du Fou met de fiets

De schatten
In het moerasgebied Poitevin ontdek je een labyrint van kanalen met mooie dorpen en het betoverende bos van Mervent. De rondritten zijn 37 en 47 km lang. De overnachting in een oud posthotel, met drie sterren, geeft aan dit arrangement een authentieke charme. Op de route ligt ook het middeleeuwse Vouvant dat de titel van ‘Plus beau village de France’ draagt.
Meer weten over een fietstocht langs de schatten van de Marais Poitevin

Charmante Reistip
Het evenement « Sel en selle » op het eiland van Noirmoutier – zaterdag 19 september 2015
Ieder jaar, naar het einde van september, brengen de zoutwinners hun oogst naar de coöperatieve en dat gaat gepaard met een traditioneel feest: La Fête du Coloï. Groot en klein kunnen meevieren en op die manier de wereld van de zoutwinners ontdekken terwijl ze genieten van een Indian Summer. Na een grote picknick wordt er gefietst langs verborgen paadjes door het moerasgebied. Op het parcours, circa 15 km lang, liggen vier dorpjes waar men kennis maakt met de winning van het ‘witte goud’, met de soorten zout, de werktuigen, de fauna en flora van de moerassen en de streekgerechten. De dag eindigt aan de voet van een zoutberg met een banket, muziek en dans.

Over de Vendée
De Vendée is een departement aan de westkust van Frankrijk, ten zuiden van Bretagne, op zevenhonderd kilometer van Brussel. Het is een geliefd vakantiegebied bij de Belgen, zelfs bij onze Koninklijke familie. De fijne zandstranden langs de Atlantische kust, de bossen, weilanden en de uitgestrekte moerasgebieden doordrongen van kronkelende waterwegen vormen samen het decor voor fantastische recreatiemogelijkheden. Voor rustzoekers, cultuurliefhebbers, fietsers en wandelaars, is de Vendée een toeristische topper met veel uren zon.
De Vendée is makkelijk bereikbaar: met de auto via Rouen, Le Mans en Nantes, met de trein in 6 u vanuit Brussel via Parijs naar de hoofdstad La Roche-sur-Yon, met het vliegtuig in 1u20 vanuit Brussel naar Nantes.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 9 april 2015 door in Frankrijk.
%d bloggers liken dit: