Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Voor de wielerfananten : MET P&O FERRIES NAAR DE TOUR DE YORKSHIRE

MET P&O FERRIES NAAR DE TOUR DE YORKSHIRE

Vorige zomer ging de Ronde van Frankrijk van start in Engeland. De ronderenners reden de eerste ritten door het schitterende landschap van Yorkshire. De belangstelling was enorm en dankzij de Tour de France werd fietsen in Groot-Brittannië een echte hype. Niet toevallig dus dat er op 1, 2 en 3 mei e.k. een Tour de Yorkshire wordt georganiseerd met P&O Ferries als ‘officiële partner’.

DeKriebelOpReis tour de yorkshire

Iedereen herinnert zich nog de fantastische beelden van vorig jaar: tienduizenden enthousiaste wielerfans die hun idolen aanmoedigden van bij de start in Leeds, hoofdplaats van het graafschap Yorkshire. Tijdens de vlakke rit naar Harrogate en langs het heuvelachtige parcours van York naar Sheffield werden de Britten plots echte wielerfanaten, mede dankzij de helden van de Britse wielrennerij: Bradley Wiggins, Chris Froome, Mark Cavendish.

Na afloop van de Ronde van Frankrijk bleef de belangstelling voor het wielrennen groot. Vandaag worden nog altijd fotoboeken gekocht als herinnering aan de Tour van 2014 die dit jaar helaas niet naar Groot-Brittannië komt. De Britten hoeven daarom hun wielerplezier niet te missen want er wordt van 1 tot 3 mei een heuse Tour de Yorkshire georganiseerd.

Rij je eigen Tour de Yorkshire
Het is ASO – Amaury Sport Organisation – die net als bij de Tour de France instaat voor de organisatie van de Tour de Yorkshire en die met P&0 Ferries als officiële partner in zee gaat. Dat is zeker geen toeval want voor wie op reis wil naar Yorkshire is de ferry van P&0 Ferries het beste transportmiddel.

De wedstrijd voor profrenners is een driedaagse met als startplaats Bridlington. De eerste rit eindigt in Scarborough en de tweede en derde rit voeren respectievelijk van Selby naar York en van Wakefield naar Leeds. Met andere woorden, de ronderenners krijgen de mooiste routes van Yorkshire voorgeschoteld.
De Tour de Yorkshire is een leuke aanleiding om naar Yorkshire op reis te gaan, zeker tijdens dat verlengde weekend van 1 mei. Lukt het niet in die periode dan kan je ook op een ander moment het spoor van de renners volgen en zo je eigen Tour de Yorkshire rijden. Dat wordt hoe dan ook een onvergetelijke ervaring, met de fiets of met de auto.
Je kunt al de overtocht maken vanaf € 159,- enkele reis voor auto en twee personen met overnachting in binnenhut.

Praktisch
Tour de Yorkshire: 1, 2 en 3 mei 2015
Organisator: ASO
Officiële partner P&0 Ferries
Info: http://letour.yorkshire.com/tour-de-yorkshire
Reizen met P&0 Ferries: dagelijkse nachtelijke dienst van Zeebrugge naar Hull. De Engelse haven is de poort naar Yorkshire en naar de Tour de Yorkshire. Info en reservaties: http://www.poferries.com tel.nr. 028 085 020

Dat de streek een prachtige streek is, getuige onderstaande foto’s. Dubbelklik op de vuurtoren van Flamborough (te zien op rit 1 van bovenstaande tour) voor een reportage van mijn verblijf vorig jaar aan de Noord-Engelse kust.

deKriebelOpReis Flamborough

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 9 april 2015 door in Engeland/Verenigd Koninkrijk, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: