dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

In het spoor van Napoleon naar het Land van de Meren

DE NAPOLEONROUTE IN WALLONIË
In het spoor van Napoleon naar het Land van de Meren

Ik had u nog meer verhalen over de Route Napoléon beloofd…

Dat Napoleon bij Waterloo werd verslagen is algemeen geweten. De route die hij exact 200 jaar geleden volgde met zijn troepen richting slagveld is minder bekend. Om dat traject in de aandacht te brengen is er de 94 km lange ‘Route Napoléon’, die ook langs Het Land van de Meren loopt. Van 17-21 juni wordt de veldslag op een grootse manier herdacht.

Op 14 juni 1815 kwam Napoleon met zijn troepen aan in Beaumont, het begin van een vierdaagse tocht naar Waterloo waar hij op 18 juni werd verslagen door de legers van Wellington en Blücher, een nederlaag die de loop van de Europese geschiedenis heeft bepaald. Vandaag is de Route Napoléon (www.laroutenapoleonwallonie.be) een reis langs tientallen historische plaatsen in Wallonië, langs musea en monumenten. Het is ook een kennismaking met UNESC0-erfgoed, folklore, streekgastronomie en niet in het minst met natuurschoon zoals in Het Land van de Meren, in het grensgebied van de provincies Namen en Henegouwen. Het is een unieke gelegenheid om een verkenning van de Napoleonroute te combineren met een verblijf in een van de vakantiedorpen van Les Lacs de l’Eau d’Heure, de ideale omgeving voor een vakantie in het teken van cultuur, geschiedenis en natuur.

Herdenking vanuit het Land van de Meren
Van 17 tot en met 21 juni zullen de grote herdenkingsmomenten plaatsvinden. Ruim 6000 figuranten zullen de aanval van het Franse leger en de tegenaanval van de Geallieerden uitvoeren. De activiteiten en spektakels vinden plaats op slechts een uurtje rijden van Het Land van de Meren. Langs de Napoleonroute zal het, gezien de 200ste verjaardag, niet evident zijn om een goedkoop logement te vinden.

Ook de rest van het jaar is Het Land van de Meren een goede uitvalsbasis om met plaatsen langs de Napoleonroute kennis te maken. Beaumont ligt op slechts tien km en ook Unesco-stad Thuin, Charleroi en Ligny zijn vlot bereikbaar. Overigens kan men het ganse jaar tot bij de Leeuw van Waterloo klimmen en genieten van het uitzicht op het slagveld van 200 eeuwen geleden. Ook een uitstap naar de Ferme Mont-Saint-Jean behoort tot de mogelijkheden, zeker voor wie wil kennismaken met de lokale gastronomie, in het bijzonder het Bière Waterloo.

dekriebelopreis - land van de meren

In Les Lacs de l’Eau d’Heure zijn er uitstekende logiesmogelijkheden, met de gezellige vakantiewoningen in Golden Lakes Village en Landal Village l’Eau d’Heure aan de rand van het meer. De accommodaties zijn het ganse jaar open en je kan zowel voor een weekend, mid-week of een hele week boeken. De vakantiewoningen zijn geschikt voor families of vrienden want er zijn woningen voor 4 tot en met 10 personen. Het moderne comfort in combinatie met het geweldige uitzicht, zorgen ervoor dat je helemaal tot rust kan komen want de vakantiewoningen liggen aan de rand van Les Lacs de l’Eau d’Heure. Voeg daarbij de sportinfrastructuur én het nieuwe zwembad, open vanaf 5 mei.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 22 april 2015 door in België, Frankrijk, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: