Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Beatygeheimen uit Tahiti

De pareo is voor de Polynesische bevolking al eeuwen een traditioneel kledingstuk. Ook nu nog wordt de pareo nog dagelijks gedragen. De Journée du Pareo die op vrijdag 29 mei 2015 wereldwijd plaats vindt, zet deze tropische klederdracht internationaal in de kijker. Het beautygeheim van de Polynesische vrouwen zit niet alleen in het dragen van een pareo, het behouden van hun eeuwige jeugdigheid hoeven ze eveneens niet ver te zoeken.

Wij associëren een pareo met vakantie want dragen het als strandkledij.
Het fleurige kledingstuk wordt in Tahiti en haar eilanden echter niet alleen op het strand, nabij de lagune of aan het zwembad gedragen, er zit veel meer betekenis achter.

Ook voor mannen
Wie naar Tahiti en haar eilanden reist, merkt al meteen bij aankomst in het hotel of resort dat de pareo geen folklore is. Van het receptiepersoneel tot wie je aan het diner bedient, iedereen is in pareo uitgedost. Opvallend daarbij is dat het kleurrijke doek ook door mannen, als lendendoek, wordt gedragen. In Tahiti en haar eilanden is de pareo kortom een dagdagelijkse outfit en een werkuniform.

Koraal en bloemen
De pareo is heel kleurrijk en kent verschillende motieven die allemaal met de Polynesische eilanden en hun natuur verband houden: ze variëren van wuivend koraal tot bloeiende bloemen. In tal van winkeltjes kun je op Tahiti en haar eilanden naaisters aan het werk zien en pareo’s in een ruim gamma aan kleuren en motieven aanschaffen.

Eeuwige jeugd
De pareo is niet enkel een praktisch kledingstuk dat je op veel manieren kunt dragen, het flatteert ook nog eens mooi, en vooral de Polynesische vrouwen. Hun lange zwarte haren en hun gebronsde huid zijn legendarisch. Het lijkt wel alsof ze dè allermooiste vrouwen op aarde zijn, alsof ze beschikken ze over de formule voor eeuwige jeugd en schoonheid.

Wat is het beautygeheim van de vahine?
Het beautygeheim van de vahine – of Polynesische vrouw – schuilt in de weelderige natuur van Tahiti en haar eilanden. De overvloed aan bloemen en planten brengt inspiratie voor stoffenprints maar vooral de werking van de natuurlijke plantenextracten is bij de bevolking goed gekend en wordt nog steeds dagelijks toegepast.

Monoï
Meest populair en ondertussen wereldwijd bekend is monoï. Dit natuurlijke schoonheidsproduct bij uitstek voor huid- en haarverzorging wordt gemaakt van kokosolie en tiare, de nationale bloem. Monoï kent veel toepassingen. Pasgeboren baby’s worden met monoï gemasseerd want dagelijks insmeren is immers goed om de huid te voeden en is ideaal als aftersun. Monoï is verder uitstekend als haarverzorging en voorkomt dat muggen prikken. De werking van monoï wordt dan ook internationaal erkend en bijgevolg als ingrediënt in de commerciële cosmetica gebruikt.

Monoï is het meest gebruikte product maar niet het enige. Ook kokosmelk is voedend voor zowel huid en haar en zelfs hun make-up vinden Polynesiërs al eeuwenlang in de natuur: sommige hibiscusbloemen gebruiken ze als make-up en een infusie van jasmijn verzorgt het gelaat.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 23 april 2015 door in Travelweetjes, Ver weg bestemmingen.
%d bloggers liken dit: