dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Oostende-Barcelona rechtstreeks!

De Internationale Luchthaven Oostende heeft er een nieuwe bestemming bij. Jetairfly biedt sinds 17 april 2015 op woensdag, vrijdag en zondag rechtstreekse lijnvluchten aan naar Barcelona.

“Met deze nieuwe bestemming vanuit Oostende wil Jetairfly zowel toeristen als zakenmensen aantrekken”, aldus Erik Follet, Director Network van Jetairfly. “Barcelona is niet alleen één van de populairste citytrip-steden, de Catalaanse hoofdstad is ook een belangrijk economisch centrum dat veel congresgangers aantrekt. Ook voor onze Vlaamse economie is de lijn Oostende-Barcelona van groot belang. Wij hopen dat deze nieuwe verbinding heel wat bezoekers naar de kust en naar kunststeden zoals Brugge en Gent zal lokken.”

“De uitbreiding van het aanbod is een goede zaak voor zowel de luchthaven als de lokale economie. Wij willen aan de luchthaven een nieuwe dynamiek geven en het aantal bestemmingen de komende jaren verder uitbreiden. Hierover zijn momenteel al gesprekken aan de gang met verschillende carriers”, zegt Marcel Buelens, CEO van Ostend-Bruges International Airport.

De vluchten worden uitgevoerd met een Embraer E190, een van de modernste en meest comfortabele regionale jets, die plaats biedt aan 112 passagiers. Dit vliegtuig kenmerkt zich door zijn lage ecologische voetafdruk. Het toestel verbruikt gemiddeld amper 3 à 3,2 liter brandstof per passagier per 100 km. Hierdoor is de CO2-uitstoot van dit geluidsarme vliegtuigtype ook vrij laag. De E190 is op dit ogenblik één van de stilste en milieuvriendelijkste jets.

Extra vluchten naar Alicante, Malaga, Palma, Tenerife en Rhodos
Jetairfly breidt op de andere bestaande routes zijn capaciteit gevoelig uit. Voortaan wordt vanuit Oostende vier keer per week naar Alicante (Costa Blanca) gevlogen in plaats van drie wekelijkse vluchten. Naar Malaga (Costa del Sol), Palma (Mallorca) en Tenerife wordt drie keer per week gevlogen (vorig jaar twee vluchten per week). Op de lijn Oostende-Rhodos klimt de wekelijkse frequentie van een naar twee vluchten per week. Andere bestemmingen vanuit Oostende zijn Las Palmas, Heraklion, Kos, Antalya, Bodrum, Izmir, Enfidha en Djerba.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 27 april 2015 door in Spanje, ter zee en in de lucht - transport, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: