dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Zomeren in Koksijde-Oostduinkerke

Boordevolle zomeragenda in Koksijde-Oostduinkerke

Het is lente! En dat betekent dat de zomer nabij is. Hoog tijd om te noteren wat er deze zomer in Koksijde-Oostduinkerke te beleven valt. En dat is veel. Een greep uit de boordevolle en gevarieerde zomeragenda …

Nieuw openluchtzwembad

Deze zomer gaat het vernieuwde openluchtzwembad open. De opendeurdag op 28 juni tussen 12u en 14u moet je beslist meemaken want tijdens dat weekend vinden ook de bekende Garnaalfeesten plaats. De perfecte start van het zomerseizoen!
Het openluchtzwembad op de dijk is een unicum aan de Vlaamse kust. Met een 25 m zwembad, een ploeter- en kleuterbad, een waterspeelplaats en een ligweide zullen zowel jong en oud zich niet hoeven te vervelen. Het zwembad is vanaf 29 juni open voor publiek.

Waterfollies

Vanaf 11 juli tot 15 augustus, telkens op zaterdagavond, wacht de zomerse gasten een spetterende totaalspektakel, een mix van klanken, licht, vuur en waterfonteinen. Waterfollies wordt ook op 27 juni georganiseerd, tijdens het weekend van de Garnaalfeesten.

Sportieve zomer in Koksijde

Ook voor de sportieve vakantiegangers heeft Koksijde-Oostduinkerke heel wat te bieden. Er wordt opnieuw een massa volk verwacht voor de Beach Run op 29 juli. De strandloop bestaat uit een jogging voor de jeugd en een massajogging (5 of 10 km). Voor elke deelnemer is er een prijs en een drankje. Tennisliefhebbers komen van 1 tot 16 augustus naar Koksijde voor twee internationale tornooien: Flanders Ladies Trophy en Ricoh Men’s Trophy.

“De Gordel rond Koksijde” is een 35 km lange zomerse zoektocht met de fiets, van 1 juli tot 31 augustus. Onderweg moet je plaatsen lokaliseren en vragen beantwoorden. Voor de winnaars zijn er mooie prijzen weggelegd. Deelnameformulieren in de toerismekantoren.

Fly In

dekriebelopreis zomeren in koksijde

4 en 5 juli zijn niet te missen dagen want dan wordt Fly In Koksijde georganiseerd, een groots evenement rond luchtvaart en rond de Eerste Wereldoorlog. Afspraak met het ganse gezin op de militaire basis van Koksijde. Een van de hoogtepunten is de gratis Balloon Night Glow Show op het strand van Koksijde ter hoogte van Ster aan Zee. Je zal er genieten van een onvergetelijk lichtspektakel met muziek en luchtballonnen. Afspraak op 4 juli om 22u30.

Tijdens de Flemish Food Bash op 5 juli wacht de zomergasten een groots culinair evenement. Het wordt een heerlijke aanval op al je zintuigen met culinaire hoogstandjes en feest tot in de vroege uurtjes als de dj’s gaan Rock’n Roll’en op het nachtelijke strand van Oostduinkerke. http://www.flemishfoodbash.com

Kunst op het strand

Getij-Dingen, onder deze naam organiseert de gemeente Koksijde een heel bijzonder kunstproject dat loopt van maart tot november 2015. Plaats van het gebeuren is het strand waar je bij laagtij een wandeling maakt langs allerlei ‘creaties en hun evolutie doorheen tij en tijd’. Origineel !

Bezoek ook zeker 3D World Koksijde, Magic & Fun, van 11 juli tot 26 augustus. Neem je camera mee en maak de grappigste foto van jezelf en je vakantievrienden in een super leuke scene. Een onvergetelijk souvenir.

Info over deze en tal van andere zomerse activiteiten in Koksijde-Oostduinkerke:
http://www.koksijde.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 7 mei 2015 door in België, De Kust.
%d bloggers liken dit: