Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

MET COSTA CRUISES VANUIT AMSTERDAM NAAR HET HOGE NOORDEN

Met Costa Cruises op cruise vertrekken was nog nooit zo gemakkelijk en comfortabel. De rederij presenteert vaarroutes vanuit een nabijgelegen vertrekhaven: Amsterdam. Deze routes brengen je naar het noorden van Europa, naar IJsland en Noorwegen: bestemmingen met een magische en ongerepte natuur die je best van al van op het water kunt bereiken en bewonderen.

Amsterdam comfortabel dichtbij
Op cruise vertrekken is steevast een bijzondere belevenis. Vanuit de Nederlandse hoofdstad Amsterdam kunnen vertrekken, doet daar nog een schepje bovenop. Niet enkel is er het aangename karakter van Amsterdam waardoor je al meteen compleet in vakantiesfeer vertoeft. Deze inscheephaven is bovendien voor Belgen dichtbij waardoor transferkosten tot een minimum worden beperkt. De PTA, de nieuwe Passenger Terminal Amsterdam aan de Piet Heinkade, bevindt zich in het hart van de stad vlakbij het treinstation Amsterdam Centraal.

IJsland, Schotland en Denemarken
De Costa Fortuna is een van de schepen die deze zomer Amsterdam als thuishaven heeft. Zo kun je er op 20 juni en op 22 juli inschepen voor een cruise van maar liefst veertien dagen waarbij je drie landen aandoet. De eerste stop is in Schotland, gevolgd door een dag in Denemarken waarna je het bijzondere IJsland aandoet. De Costa Fortuna vaart rond het eiland en legt er gedurende vijf dagen op telkens andere plaatsen aan. Zo kun je het hele eiland ontdekken en verkennen zonder dat je zelf grote verplaatsingen moet maken, de Costa Fortuna maakt die ’s nachts voor jou. Ook op de terugreis wordt opnieuw Schotland aangedaan voor je terug in de Nederlandse hoofdstad arriveert. Voordeel van deze cruise is niet enkel het rijke en goedgevulde programma maar ook dat er, verspreid over de cruise, vijf dagen op zee zijn wat je voldoende tijd geeft om van het schip, de rust en je welverdiende vakantie te genieten.

De fjorden van Noorwegen
In augustus richt de Costa Fortuna de steven naar het hoge noorden. Op 5, 14 en 23 augustus kun je er aan boord gaan voor cruises van telkens negen dagen die Noorwegen als bestemming hebben. Na het vertrek uit de grachtenstad kun je eerst een dag aan boord relaxen op zee. De volgende zeven dagen gaat de Costa Fortuna in een telkens andere Noorse haven voor anker: Stavanger, Andalsnes, Hellesylt, Geiranger, Olden, Flam en Bergen. Deze cruise geeft je dus volop tijd om deze bestemming en haar fjorden grondig te leren kennen. Ook op de terugweg is er nog een dag op zee voorzien zodat je goed uitgeruste en vervuld van mooie indrukken terug in Amsterdam arriveert.

Info: http://www.costacruises.be

 

dekriebelopreis costa fortuna

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 12 mei 2015 door in Cruises, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: