Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Fly In Koksijde: dé zomeractiviteit voor het hele gezin!

 

Tweede editie Fly In Koksijde wederom bol van activiteiten voor jong en oud

deKriebelOpReis in Koksijde

Op 4 en 5 juli 2015 wordt Fly In Koksijde voor de tweede keer georganiseerd. De eerste editie in augustus 2014 was alvast succesvol, niet minder dan 23.000 bezoekers kwamen een kijkje nemen, er werden 500 luchtdopen gedaan en er waren 230 oude vliegtuigen aanwezig. Ook dit jaar staat het evenement, waarvan het hoofdthema het luchtvaartgebeuren tijdens en vlak na WOI is, weer bol van de activiteiten, voor jong en oud, voor gezinnen met kinderen, vliegtuig- en oldtimerliefhebbers, alsook geïnteresseerden in de verhalen van WOI.

Het vliegveld Ten Bogaerde heeft destijds dienst gedaan als start- en landingsplaats van oorlogsvliegtuigen. De sfeer uit die bewogen jaren wordt geëvoceerd in het Wereldoorlog I Dorp, aan de hand van vliegtuigen uiteraard maar ook door attracties en bezienswaardigheden uit die tijd.

Het programma van Fly In Koksijde is bijzonder veelzijdig en het thema luchtvaart wordt via een hele resem activiteiten attractief gemaakt voor een brede waaier bezoekers. De spektakelwaarde en het amusement zijn verzekerd maar er is ook ruimte voor een serene herdenking van de slachtoffers van het oorlogsgeweld.

Fly In Koksijde wordt opgedeeld in verschillende zones die de bezoekers elk wat boeiends te bieden hebben. In de zone klassieke vliegtuigen worden toestellen uit de burger- en de militaire luchtvaart opgesteld die o.a. tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn ontworpen. Er is ook een commerciële zone waarin luchtvaartbedrijven, scholen en verenigingen die een band hebben met de luchtvaart hun werking kunnen voorstellen in een reeks infostandjes. Ook de liefhebbers van oldtimers zullen genieten op de site van Fly In! De voertuigen kleuren de toegangsweg van het evenement. Klassieke oldtimers, waaronder enkele uit WO1, worden opgenomen in de static show.
Er is echter ook plaats voor vertier met een grimestand voor kleine kinderen, een klimparcours, fanfaremuziek, vertellingen, een geïllustreerde fototentoonstelling over de geschiedenis van het militair vliegveld Ten Bogaerde… kortom, een event voor de ganse familie.

Dagprogramma

Vrijdag 3 juli 2015

• Oldtimer rondrit
Vertrek om 18.30u. aan de kazerne R.Vandammestraat.

Zaterdag 4 en zondag 5 juli 2015 van 10.00 tot 18.00 uur (zaterdag tot 20.00)

Op zaterdag en zondag vinden allerlei activiteiten plaats op de luchtmachtbasis. Van reënactment over beeldende workshops rond vliegvaart, kunstexpo’s, theatervoorstellingen, static show tot pure fun voor de kids!

• Static vliegtuigen
De voor het publiek tentoongestelde vliegtuigen zijn ingedeeld in vier thema’s : (1) WO I, (2) basis Koksijde, (3) historische vliegtuigen, niet verbonden aan de basis Koksijde en (4) een algemene static. In totaal verwachten we meer dan 200 vliegtuigen.

• Luchtdopen in historische vliegtuigen
Deelname aan vluchten in historische vliegtuigen!
• Wereldoorlog I dorp
Met welke emoties worstelden de mensen in onze streken 100 jaar geleden? Welke impact had de Groote Oorlog op het leven van alledag?
Maak kennis met de inwoners van het WO I dorp, en luister naar hun verhalen, liederen en muziek. Kortom, boeiende ‘living history’ voor jong en oud!
De regie is net zoals vorig jaar in handen van Koen Vandenberghe. Een vijftigtal vrijwilligers werken hieraan mee.

• Beeldende workshops voor gezinnen
Neem samen met je kinderen deel aan de boeiende workshops van de Westhoekacademie Koksijde.
Meer info: workshop voor alle leeftijden, van 10u-13u en 14u-18u.

• Grimestand, klim- en klauterparcours voor kinderen

• Expo “100 jaar jachtvliegtuig” – “Vliegveld Ten Bogaerde ‘14-’18”
Deze rijk geïllustreerde tweedelige fototentoonstelling vertelt enerzijds de geschiedenis van het vliegveld Ten Bogaerde en anderzijds de evolutie van het jachtvliegtuig. We bekijken enkele legendarische vliegtuigen in detail. Ook een zestal belangrijke piloten worden onder de loep genomen.

• Ciné Martiko
Een cinema die van dorp tot dorp reist met een uniek filmprogramma. Begin 1900 waren ze er nog, de voyageurs die de wondere wereld van de film aanprezen. In India zie je ze nog steeds. Ciné Martiko maakte speciaal voor Fly In Koksijde een selectie aan kortfilms over WOI en vliegtuigen. Kortom, elk stukje van ons beeldarchief verwondert.

• Martiko for kids
De magie van de film beleef je het best in de cinema. ‘Martiko for kids’ laat kinderen van 4 tot 12 jaar hiervan genieten en biedt hen ook een andere kijk op film.

• Herdenkingsplechtigheid
Deze serene plechtigheid met bloemenneerlegging zal plaatsvinden op zondag 5 juli om 11.00u op het graspleintje naast het 40e smaldeel.
• Oldtimers
Liefhebbers van oldtimers zullen genieten op de site van Fly In! De voertuigen kleuren de toegangsweg van het evenement. Klassieke oldtimers, waaronder enkele uit WO I, worden opgenomen in de static show.

• Vertrek ballonvluchten
19:30 Installatie ballons
20:00-21:15 Opstijgen ballons

Zaterdag 4 juli 2015 strand ter hoogte van Ster der Zee

22.30u: Gratis Balloon Night Glow Show
Klaar voor een onvergetelijk lichtspektakel met muziek en luchtballonnen? Zodra het donker is, worden de ballonnen opgesteld en verlicht door de ballonbranders en dat op maat van meeslepende muziek. Deze gratis show wordt afgesloten met een spectaculair muzikaal vuurwerk.

FLY IN KOKSIJDE praktisch:

Locatie: Luchtmachtbasis Koksijde

Bereikbaarheid:
• openbaar vervoer: Kusttram tot halte Ster der Zee + gratis shuttle, De Lijn bus nr. 68 en 69, halte Zeelaan, trein: gratis shuttle.
• met auto: publieksparking (€ 1) op militair domein Koksijde-Dorp, voorzieningen voor mindervaliden.

Tickets en prijzen
• Gratis voor kinderen t.e.m. 14 jaar (voor bezoekers ouder dan 14 jaar geldt het volwassentarief )
• 12 EUR voor een dagticket op zaterdag of zondag (of 10 EUR in voorverkoop tot uiterlijk 3 juli 2015 in de toerismekantoren of online te bestellen)

Openingstijden:
• Zaterdag van 10.00 tot 20.00 (kassa gesloten om 18.00)
• Zondag van 10.00 tot 18.00

Voor meer informatie: http://www.flyinkoksijde.be of via Toerisme Koksijde-Oostduinkerke: Infokantoor Koksijde, Zeelaan 303, 8670 Koksijde, T 058 51 29 10, http://www.koksijde.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 23 mei 2015 door in België, De Kust, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: