dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

TOP BEZIENSWAARDIGHEDEN OP CORSICA!

Corsica wordt het Eiland van de Schoonheid genoemd. Het is overal mooi, zowel langs de kust als in het binnenland, maar sommige plaatsen moet je absoluut zien. Het zijn bezienswaardigheden waar je niet omheen kan tijdens een verblijf of rondreis op het eiland.

Het programma van een vakantie op Corsica is meteen gevuld. In het frans zou men het omschrijven als l’ embarras du choix waarbij je moet kiezen uit onbegrensd natuurschoon en een eindeloze reeks cultuurhistorische bezienswaardigheden, zonder het culinaire en alle andere typische aspecten van La Corse te vergeten.
Stel je een reisprogramma samen dan zijn dit de toppers die er zeker bij horen.

Gorges de la Restonica
Reis je met kinderen door Corsica, neem dan vanuit Corte, de hoofdstad van het eiland, de route door de Gorges de la Restonica. Langs de schilderachtige, kronkelende weg zijn er talloze parkeerplaatsen van waar je een paadje kan volgen tot aan de rivier. Hier en daar vormt de Restonica schitterende waterbekkens met helder water waar je heerlijk kan baden en zwemmen. Deze sites zijn zo mooi dat je er makkelijk een ganse dag kan blijven, een onvergetelijke ervaring voor jong en oud.

Kalkrotsen van Bonifacio
Bij het horen van ‘the white cliffs’ denkt iedereen aan het Engelse Dover maar ook op Corsica vind je die machtige witte kalkformaties. Daarvoor moet je naar Bonifacio in het zuiden, op amper 12 km van Sardinië. Velen noemen Bonifacio een van de mooiste plekken van Corsica. De oude vestingstad ligt op een 80 meter hoge rots en sommige huizen hangen als het ware tegen de rotsen, in een breekbaar evenwicht. Maak een wandeling boven op de krijtrotsen en geniet van het spektakel van de aanrollende en beukende golven, tientallen meters onder jou.

Filitosa
In het zuiden van Corsica, in de gemeente Sollacaro, moet je alleszins de archeologische site Filitosa bezoeken. De plaats is indrukwekkend, omwille van de mooie omgeving en de menhirstandbeelden met gebeeldhouwde gezichten. Deze prehistorische, megalithische site, één van de grootste van Europa, is ingeschreven op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Citadel van Corte
Een goede uitvalsbasis voor een verkenning van het bergachtige binnenland is de stad Corte. De hoofdstad van het eiland is trouwens een bezienswaardigheid op zich met als niet te missen bezienswaardigheid de Citadel. De burcht is zeshonderd jaar oud en vanaf de bovenste toren, de Nid d’Aigle, heb je een grandioos panorama over de dalen van de Restonica en de Tavignano.

Calanches de Piana
Op het vlak van natuurschoon zijn de grillige rotsformaties in het zuiden van de Golf van Porto een niet te missen topper. Je kan de site bezoeken langs de weg, via de D81 of met de boot. De boottocht vanuit Porto, langs prachtig rood gekleurde kliffen en grotten is een unieke belevenis. De excursie duurt 1u30 en gaat tot aan Capo Rosso. Onderweg zal je in bepaalde rotsen figuren en beelden herkennen zoals de fameuze hondenkop en het hart.

Wandeleiland
Corsica is een topbestemming voor wandelaars. Doorgewinterde stappers willen steevast de bekende GR 20 op hun palmares schrijven maar er zijn ook wandelmogelijkheden voor zij die het wat rustiger willen aandoen. Toppers zijn wandelingen op de Sanguinaires eilanden nabij Ajaccio, langs het douanier pad in St-Florent, de kustroute Sartenais en het Bonifacio-pad aan de Cap de Fenu.

EUROPE-ACTIVE-Monts-et-merveilles-Corte-et-Calvi

Info: http://www.visit-corsica.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 23 mei 2015 door in Frankrijk, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: