dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

SLOW TRAVEL OP CURAÇAO

Op Curaçao is er altijd voldoende tijd om de inwoners en hun cultuur te leren kennen, want grote afstanden zijn er niet, zelfs niet tussen de toeristen en de gastvrije Curaçaoënaars. Curaçao is dan ook hét eiland van de slow travel, de bestemming waar je makkelijk contact legt met plaatsen, mensen en cultuur.

Reis je naar verre bestemmingen dan is er niet zelden een taalbarrière. Wat dat betreft zit je als vakantieganger goed op Curaçao want naast het Papiaments en het Engels is ook het Nederlands een officiële taal. Het maakt dat je makkelijk en veelvuldig in contact komt met de lokale bevolking en heel wat opsteekt over de identiteit van het eiland en zijn bewoners.

Langzaam genieten
De inwoners van Curaçao stralen een warme hartelijkheid uit en gastvrij als ze zijn nemen ze ook de tijd om toeristen te helpen of te informeren. Een brede lach en een warm onthaal zorgen ervoor dat je van direct bij aankomst op je gemak bent en geniet van een rustig vakantieritme.

Het slow-travel gevoel op Curaçao wordt nog versterkt door het feit dat je helemaal niet moet rushen van de ene bezienswaardigheid naar de andere. Het Caribisch eiland is 64 km lang en van 5 tot 16 km breed. Met andere woorden, vanuit je verblijfplaats doe je alles op je gemak. Op het einde van je vakantie zal je versteld staan van hoeveel dingen je hebt gezien en beleefd, zonder dat er maar ook een moment haast achter zat.

Wijngaard opent zijn deuren op Curaçao
Je kan in alle rust en kalmte genieten van een Caribisch wijntje, verbouwd op Curaçao, aan het landgoed Hato. Dit landgoed opende nog niet zo lang geleden zijn deuren en wijnliefhebbers kunnen na een bezoek aan de wijngaard, ook inschrijven voor de wijnproeverij. Er zijn ook enkele gastenkamers want het landgoed is voor een deel omgebouwd tot B&B.

Rijke Cultuur

Gezien het excellente klimaat het hele jaar door is het logisch dat veel vakantiegangers naar Curaçao reizen om te genieten van zee en strand. Voor veel reizigers is de rijke cultuur van het eiland een ware verrassing door de fantastische mix van culturele invloeden en ingrediënten, een gevolg van de bewogen geschiedenis.
De kleurrijke culturele rijkdom van Curaçao is daarenboven makkelijk toegankelijk en je kan er op een slow-way kennis mee maken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de lokale markten, ze bruisen van het leven en je ontdekt er allerlei speciale producten, aangeboden door verkopers van wie de voorouders uit alle hoeken van de wereld komen. Ook de keuken van Curaçao is gekleurd door geuren en smaken uit alle hoeken van de wereld. Ga maar eens naar Marshe Bieu, de overdekte markt, en proef de Creoolse keuken tussen de locals. Het eten is goedkoop, het is er gezellig en je voelt je meteen een inwoner van het Curaçao. Zo toegankelijk is dat prachtige eiland.

Kleinschalig logies
Dat je in een hotel met honderden kamers moeilijker in contact komt met de locals is normaal. Er is ook de mogelijkheid op Curaçao om te kiezen voor een ander soort logies, een plek waar je tussen de mensen leeft, waar de uitbaters je maar al te graag helpen bij het plannen van uitstapjes of je de mooiste plaatsen en beste restaurantjes aanwijzen. Overal op het eiland vind je de boutique hotels, klein en knus en van waaruit je het eiland op een perfecte manier kan ontdekken.

dekriebelopreis curaçoa

De kleinschaligheid en de kleine oppervlakte van Curaçao zorgen ervoor dat je, zelfs met een vakantie van maar één week, ontzettend veel ziet en beleeft. Op die manier wordt Curaçao voor elke vakantieganger in geen tijd een vertrouwde vakantiebestemming.

Over Curaçao
Curaçao is een veelzijdig eiland in het Caribisch gebied, dat elke reiziger verrassend veel te bieden heeft. Naast de constante tropische temperatuur biedt het zonnige eiland een variëteit aan accommodatiemogelijkheden en bezienswaardigheden: bekijk historisch Willemstad, oude landhuizen, beklim de Christoffelberg of laat je verrassen door helderblauwe zee en witte stranden. Onderneem één van de vele watersportactiviteiten of ontdek de adembenemende onderwaterwereld. Vergeet de festiviteiten niet, zoals het kleurrijke Carnaval (februari-maart), Curaçao North Sea Jazz (sept) en de Curaçao Marathon (nov.). Samen met de ontspannen sfeer van de tropen en de Europese invloeden is Curaçao dé ideale vakantiebestemming.
Curaçao ligt buiten het orkaangebied en heeft het hele jaar een minimale temperatuur van 28 graden. Dagelijks gaan er vluchten vanuit Amsterdam (9 uur) en wekelijks vanuit Düsseldorf (10,5 uur) naar het eiland. Curaçao is vorig jaar door Zoover wederom uitgeroepen tot “Populairste vliegvakantieland buiten de EU”. Curaçao Tourist Board Europe (CTBE) is het aanspreekpunt voor reizen naar het zonovergoten Curaçao.

Advertenties

2 reacties op “SLOW TRAVEL OP CURAÇAO

 1. John Liekens
  20 november 2015

  Leuk verhaal Christel! Ik ben hier terechtgekomen omdat ik een vriendin help met een (betaalbare) verblijfsplaats te zoeken op Curaçao voor enkele weken. Zou je me iets kunnen aanraden? Alvast bedankt!

  • De Kriebel
   24 november 2015

   Post je vraag eens op mijn facebookpagina. Misschien helpt een van mijn lezers je wel verder op weg. Succes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 28 mei 2015 door in Curaçao.
%d bloggers liken dit: