Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Interhome promoot vakantiewoningen met flexibele verblijfsduur

Vermijd zwarte verkeersweekends in zomerperiode dankzij vrije vertrekdatum.

1 dekriebelopreis in de provence met interhome (6)

Nog een kleine maand en de exodus richting het zuiden vat weer aan. Van de Belgen die een vakantiewoning huren reist naar schatting zowat 80% met de wagen. Om het vele fileleed te vermijden zet Interhome, de grootste aanbieder van vakantiewoningen in Europa, volop in op vakantiewoningen met een flexibele verblijfsduur. Dit houdt in dat huurders niet langer gebonden zijn aan de klassieke verhuurperiode van één week, vaak met vertrek en aankomst op zaterdag, maar zelf kunnen kiezen hoeveel nachten ze blijven en wanneer ze vertrekken en aankomen. Interhome wil hiermee haar klanten de kans geven om in alle rust en comfort te reizen buiten de zogenaamde zwarte weekends. Tegelijk zorgen de flexibele data voor een secundair voordeel: extra last minute kortingen op korte verblijven.
Meer info: http://www.interhome.be

De vele waarschuwingen over zwarte weekends op de Europese wegen ten spijt, trotseren jaarlijks nog duizenden Belgen gigantische files om hun vakantiebestemming te bereiken. “Bij velen onder hen leeft nog de perceptie dat een vakantiewoning enkel maar per week gehuurd kan worden en dat aankomst en vertrek op zaterdag verplicht is”, zegt Thibault Van Look, Commercieel Manager België bij Interhome. “Maar deze realiteit is stilaan achterhaald. Bij Interhome zijn de meeste van onze woningen flexibel te boeken vanaf 3 nachten. Daarnaast bieden we nu reeds 2.500 vakantiewoningen aan waar je zelfs voor één nacht kan boeken, een unicum in de sector! En dat aantal zal alleen nog maar toenemen. Want het systeem van de vaste verblijfsduur beantwoordt niet meer aan de manier van reizen van onze klanten. Die willen flexibel zijn en soms meerdere bestemmingen op één reis aandoen of kiezen meermaals per jaar een kort verblijf van enkele nachten in plaats van één lange reis in de zomer.”

Bijkomend voordeel: extra last minute kortingen tot 33%
De versnipperde boekingen met flexibele verblijfsduur en vrije vertrek- en aankomstdata hebben voor de consument nog een bijkomend voordeel. Want op die manier ontstaan er vaak heel wat gaten in de bezetting van bepaalde vakantiewoningen. Om die gaten op te vullen worden de meeste van die woningen dan aan uitzonderlijke kortingen aangeboden, soms zelfs tot een derde van de prijs. Ideaal voor last minute boekers die er nog enkele dagen tussenuit willen. “In het systeem met vaste verblijfsduur gebeurde het soms dat bepaalde woningen al een jaar op voorhand volgeboekt waren, terwijl andere net leeg bleven omdat men onvoldoende flexibiliteit had in de beschikbare data. Dit is nu niet langer het geval, waardoor late beslissers vaak toch nog in hun favoriete vakantiewoning terecht kunnen en dit aan zeer scherpe prijzen. Voorwaarde is dat men een beetje flexibel is met zijn data, maar dat is bij last minute boekers vaak net het geval. Op die manier komen we tot een zeer democratisch systeem van vraag en aanbod, waar alle partijen wel bij varen”, besluit Thibault Van Look.

Over Interhome
Interhome is een verhuurder van vakantiewoningen met een aanbod van 33.000 huizen, chalets en appartementen in 33 verschillende landen. Traditioneel is Interhome het sterkst vertegenwoordigd in Europa.
Interhome onderscheidt zich van haar concurrenten door middel van haar stevige netwerk van eigen servicekantoren. Interhome is in 1965 opgericht in Zwitserland en viert in 2015 haar 50ste verjaardag. Moedermaatschappij Interhome AG is gevestigd in Zürich en is 100% eigendom van Hotelplan Holding AG, dat op haar beurt eigendom is van Migros, de grootste retailorganisatie van Zwitserland. De Belgische zetel van Interhome is gevestigd in Diegem. Meer info: http://www.interhome.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 8 juni 2015 door in logement.
%d bloggers liken dit: