Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

FAMILIEVAKANTIE IN DE VENDÉE

In het zuidwesten van Frankrijk ligt een vakantiebestemming die in eerste instantie families met kinderen zal interesseren. Deze zomer stelt de regio nog een aantal nieuwe ontspanningsmogelijkheden voor in parc du Puy du Fou, in Atlantic Wake Parc, in de bossen van Grand Défi, in Explora Parc en op île d’Yeu. Deze nieuwigheden geven alvast een idee van hoe familievriendelijk de Vendée wel is.

1. Le Puy de Fou, het beste themapark ter wereld

In het gehucht Puy de Fou ligt het grote attractiepark dat zowel jong als oud weet te boeien met scènes uit middeleeuwse dorpen en vooral met fantastische schouwspelen zoals de Gladiatoren, de Vikingen, de ridders, de musketiers eb het Bal van de Spookvogels. Tijdens deze meeslepende spektakels maken de toeschouwers een wonderlijke reis door het verleden. Le Puy du Fou heeft een oppervlakte van 50 hectare en werd reeds verschillende malen gehonoreerd, o.a. als beste park in Europa en ter wereld.
NIEUW IN 2015 is het spektakel Les Amoureux de Verdun, een liefdesverhaal dat zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog.
Praktisch: http://www.puydufou.com/nl
Logies: Verblijf Gladiateur au Puy du Fou, 2 dagen/2 nachten, vanaf € 114 per persoon

2. Familiepret in het Atlantic Wake Parc

Wie houdt van waterskiën of wakeboarden, in een prachtige omgeving, gaat in de Vendée naar het Atlantic Wake Parc. Vanaf zes jaar kan je er terecht en samen met familie of vrienden sensatie vol adrenaline beleven. Om een idee te geven van de grote van dit park, het circuit voor téléski is maar liefst 760 meter lang. Er zijn nog meer onvergetelijke momenten te beleven met de ganse familie zoals in het Château des Aventuriers, waar je piraten en dinosaurussen op je weg ontmoet, of in het Indian Forest waar je langs een avonturenparcours allerlei proeven moet afleggen.
NIEUW IN 2015 in Indian Forest: een nog grotere waterjump en circusinitiatie voor kinderen.
Praktisch: http://www.atlanticwakeparc.com
Logies: La Residence Belle Plage, familieappartementen, drie sterren, tot 12 personen.

3. Le Grand Défi en Explora Parc: avonturenparken in het bos

Ontdek de bossen van Grand Défi, vanaf de kruinen van de bomen, 21 parcours waarvan 2 bestemd voor kinderen vanaf 2 jaar. Er zijn ook 16 kabelbanen waarmee je kan zweven boven de vijvers. Je kan het bos ook verkennen met een pony. Nieuw in Frankrijk dit jaar is de Archery Tag. Daag je vrienden of totaal onbekenden uit op een spelletje dat lijkt op paintball maar met pijl en boog gespeeld wordt. Fun verzekerd!
NIEUW IN 2015 in Grand Défi: ludieke oriëntatieparcours voor de allerkleinsten
NIEUW in 2015 in Explora Parc: Archery Tag in het bos
Info: http://www.grand-defi.com en http://www.arbreaventure85.com
Logies: verblijf op de boerderij in La Ferme du Marais Girard, 5 chambres d’hôtes voor 2 of 4 personen en de ecolodges « Villas Pontons » voor 2 tot 6 personnen, http://www.lafermedumaraisgirard.fr

4. Een eiland voor de ganse familie: Ile d’Yeu
Zelfs de Belgische koninklijke familie kan aan Ile d’Yeu niet weerstaan, het prachtige eiland voor de kust van de Vendée waar je als het ware alleen op de wereld bent. Wat een rust, wat een mooie stranden voor de kinderen, wat een fietsmogelijkheden ! Voeg daarbij het verblijf in een klein hotel de charme, twee sterren, onvergetelijk mooi.
Logies: http://www.vendee-tourisme.com/sejours
Voor meer informatie: http://www.vendee-tourisme.com

La Vendée ligt aan de Franse Atlantische kust en maakt deel uit van de regio Pays de la Loire. De toeristische sterktepunten van deze unieke vakantiebestemming zijn de lange zandstranden en de prachtige eilanden. Het lichtglooiende binnenland is een paradijs voor fietsers die op hun reisroute kennismaken met architecturale juweeltjes en waardevol erfgoed. Voor de liefhebbers van watersport is La Vendée een trekpleister van formaat, alsook voor zij die zich aangetrokken voelen tot magische, onbekende en verdoken plekjes. La Vendée is een fantastisch ontspanningsgebied, gezegend met zeer veel uren zon.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 3 juli 2015 door in Frankrijk, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: