dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

‘Abdijen en Strips’ in Koksijde

Op 22 mei werd in het Abdijmuseum Ten Duinen de tentoonstelling ‘Abdijen en Strips’ geopend, een reden te meer om naar Koksijde te trekken.

Het is een tentoonstelling die ongetwijfeld het brede publiek aanspreekt, uiteraard omwille van de populariteit van de stripverhalen maar ook door de objecten die tot de verbeelding spreken. Jong en oud worden meegenomen naar de wereld van het historische stripverhaal waarbij scenaristen en tekenaars hun lezers laten kennismaken met het dagelijkse leven binnen de muren van de middeleeuwse abdijen.

Met de tentoonstelling ‘Abdijen en Strips, verhalen in beeld’ wordt ook de vraag gesteld of de verwijzingen in de strips overeenstemmen met de documentatie en de voorwerpen uit de tentoongestelde collectie van Abdijmuseum Ten Duinen.

Dat in een dergelijk boeiende tentoonstelling het oeuvre van Willy Vandersteen niet mag ontbreken is evident. Vandaar dat Standaard Uitgeverij de drie De Rode Ridder strips, waarin de Duinenabdij en Sint-Idesbald een belangrijke rol spelen, opnieuw uitbrengt. De drie verhalen – De Duinenabdij, de Geheimen van Sint-Idesbald, de Dodecaëder – werden gebundeld met een nieuwe extra katern gewijd aan Ter Duinen (te koop in museumshop en de betere stripwinkel – € 16,95).

De tentoonstelling is nog te bezoeken tot en met 3 januari 2016. Veel plezier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 14 juli 2015 door in België, De Kust, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: