Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

5 toeristische tips voor een zomers weekendje Maasmechelen Village

Wie Maasmechelen Village zegt, denkt wellicht meteen aan modemerken als Hugo Boss, Versace of Tommy Hilfiger. Maar het outlet merkendorp is veel meer dan shoppen alleen en biedt tal van activiteiten aan voor het ganse gezin. Zo kan je op dezelfde site als Maasmechelen Village terecht voor een namiddagje wakeboarden in het Terhills Cablepark, een panoramawandeling door Connecterra of een fietstochtje langsheen de Maasvallei. Overnachten doe je in het gloednieuwe en luxueuze Terhills Hotel en voor een heerlijke maaltijd kan je in één van de vele restaurants in de buurt terecht. Met het nieuwe ‘Shop til you drop-arrangement’ van Terhills Hotel ontvang je bovendien 10% korting in 9 boetieks naar keuze bij Maasmechelen Village.

dekriebelopreis maasmechelen

Maasmechelen Village is een begrip in Limburg en ver daarbuiten. Maar wat vele mensen niet weten is dat er op dezelfde site als de village nog zoveel andere zaken te beleven vallen, genoeg om een gans weekend te vullen. Daarom 5 toeristische tips voor zij die deze zomer op zoek zijn naar vertier in eigen land:

Terhills Cable Park: waterpret in het enige waterskikabelpark in Limburg
Met de warme zomermaanden in het verschiet is wat verfrissing bij het water geen overbodige luxe. In het Terhills Cable Park kan je leren waterskiën en wakeboarden. Je wordt er bevestigd aan een 5 pyloon kabel die je verder trekt over het water. Het park ligt aan de rand van het Nationale Park Hoge Kempen en heeft het mooiste uitzicht van alle kabelparken in Europa. Een uurtje wakeboarden kan al vanaf 14 euro/pp.

Connecterra: de panoramapoort tot het Nationale Park Hoge Kempen
Op de plek waar ooit de steenkoolmijn van Eisden op volle toeren draaide geniet je nu van het mooiste panorama van heel Limburg. Het landschap van bergen en meren doet eerder denken aan een of andere verre bestemming, maar het is wel degelijk de toegangspoort tot het Nationale Park Hoge Kempen. Volg er één van de vier bewegwijzerde wandelroutes en leer meer over de rijke lokale biodiversiteit en het rijke mijnverleden van Eisden. De parkings van Connecterra en Maasmechelen Village zijn met mekaar verbonden, zodat je je niet eens hoeft te verplaatsen.

Fietsen langs de Maas is altijd een goed idee
Het Maasland is ongetwijfeld een van de mooiste fietsregio’s van Vlaanderen. Je vindt er tal van bewegwijzerde fietsroutes terug en fietst er ondermeer langs de Maas, de Zuid-Willemsvaart en een snoer van idyllische Maasdorpjes. Wie vertrekt vanuit Maasmechelen Village kan via de nabijgelegen passantenhaven ook de oversteek maken en aansluiten op het Nederlandse fietsroutenetwerk. Aan het toeristisch infocentrum van Maasmechelen Village kan je vanaf augustus voor 10 euro/dag een fiets huren, inclusief fietskaart, en dit in het kader van 20 jaar Fietsparadijs Limburg.

Terhills Hotel: overnachten en genieten in stijl
Vlak naast Maasmechelen Village opende dit voorjaar het gloednieuwe Terhills Hotel. Het luxueuze 4*-hotel, gelegen in het vroegere hoofdgebouw van de mijn van Eisden, is een heus pareltje. De architectuur en vormgeving is van de hand van de gereputeerde Hasseltse architect Vitori Simoni en de kamerinrichting werd verzorgd door het Limburgse interior design bureau Dôme Deco. Naast een heerlijke nacht in één van de 40 intieme en stijlvolle kamers kan je bij Terhills terecht voor een heerlijke cocktail en tapas in lounge bar DNY of een ontspannende massage in Delight Room.

Lekker eten, met of zonder ster
Uiteraard kan je je dag niet beter afsluiten dan met een lekker hapje eten. Wie houdt van haute cuisine moet absoluut een keertje aan tafel bij Restaurant Danny gelegen in het Terhills Hotel en uitgebaat door sterrenchef Danny Vanderhoven. De keuken is een mooie mix van verfijnde smaken en lokale klassiekers. Ook het befaamde restaurant De Slagmolen (eveneens een Michelinster) van chef-kok Bert Meewis is slechts op een steenworp van Maasmechelen Village gelegen. Voor zij die het liever iets bescheidener houden kan je in de Village zelf terecht bij het Italiaanse restaurant G&G of het stijlvolle burgerrestaurant Ellis Gourmet Burger.

Special: Shop til you drop-arrangement
Zin gekregen in een weekendje Maasmechelen Village? Boek dan nu het ‘Shop til you drop’ arrangement bij Terhills Hotel en ontvang volgende voordelen:
• Ontvangst met cocktail
• VIP pas Maasmechelen Village: 10% korting in 9 boetieks naar keuze (met uitzondering van solden- en sperperiode)
• Limburgse vakantiepas twv 250€ aan kortingsbonnen
• Overnachting in een Comfort room
• Landelijk ontbijtbuffet
• Kortingsbon voor een volgend verblijf in één van de Different Hotels
Je boekt dit arrangement al voor 103€ per persoon

Voor meer informatie over het uitgebreide toeristische aanbod aan Maasmechelen Village kan je terecht in het toeristisch infocentrum dat gelegen is aan de hoofdingang van Maasmechelen Village of op http://www.maasmechelenvillage.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 17 juli 2015 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: